foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix
Latvijas biatlona izlase Pasaules kausā stafetē ierindojas 22. pozīcijā
Roberts Slotiņš trešajā posmā pēc otrās šaušanas tika apdzīts par apli.
Citi sporta veidi
2020. gada 6. decembris, 18:36

Latvijas biatlona izlase Pasaules kausā stafetē ierindojas 22. pozīcijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš un Rūdis Balodis svētdien Pasaules kausa otrajā posmā 4x7,5 kilometru stafetē ierindojās 22.pozīcijā, kamēr uzvaru izcīnīja Norvēģija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Norvēģijas izlasē startēja Sturla Holms Legreids, Vetle Šostads Kristiansens, kā arī brāļi Juhanness Tīngnēss un Tarjejs Bē. Viņi Zviedrijas izlasi apsteidza par 39,2 sekundēm, bet Vācija zaudēja nepilnas 52 sekundes.

Latvijas izlase veiksmīgi veica pirmos divus stafetes slēpojumus, bet trešajā Slotiņu pēc neveiksmes šautuvē apsteidza par apli, kā rezultātā izcīnīta 22.vieta starp 24 izlasēm.

Birkentāls izmantoja vienu rezerves patronu pirmajā šautuvē, bet otrajā viņš neaizvēra vienu mērķi un bija spiests slēpot soda apli. Viņš Rastorgujevam stafeti nodeva, atrazdamies 23.vietā un zaudēdams divas ar pusi minūtes.

Rastorgujevs soda apli veica jau savā pirmajā šautuvē un to pameta 23.vietā, bet otrajā spēja aizvērt visus mērķus, izmantojot divas rezerves patronas. Viņš stafeti nodeva 24.pozīcijā ar trīs minūšu 42,8 sekunžu deficītu.

Slotiņš šaušanā guļus izlietoja vienu rezerves patronu un trasē atgriezās 22.vietā, bet stāvus viņš nespēja aizvērt divus mērķus, kā rezultātā slēpoja divus soda apļus, pēc kuriem viņu apsteidza par apli, Latvijai ieņemot 22.vietu.

Pēdējais stafetē būtu devies debitants Rūdis Balodis.

Pasaules kausa kopvērtējumā stafetes disciplīnā pirmo vietu ar 60 punktiem ieņem Norvēģija, Zviedrijai par sešiem mazāk, kamēr Vācija ar 48 punktiem noslēdz vadošo trijnieku. Krievija seko ar 43 punktiem, 40 iekrājusi Itālija, bet vēl par diviem mazāk ir Austrijai. Latvija ar 19 punktiem ieņem 22.pozīciju starp 24 izlasēm.

Iepriekšējā sezonā, ieskaitot pasaules čempionātu, Latvijas izlase stafetē startēja sešas reizes, divreiz ierindojoties 21.vietā, bet sliktākajā startā Estešundā finišējot 26.vietā.

Sezonas kopvērtējumā Latvija ar 107 punktiem ierindojās 23.vietā 27 valstu starpā. Ar 348 punktiem labākā bija Norvēģija, kam ar 302 punktiem sekoja Francija un ar 264 punktiem - Vācija.

Kontiolahti posmā ceturtdien sprintā Rastorgujevs ieņēma 42.vietu, Roberts Slotiņš finišēja 79.vietā, Kirils Matjuhins - 98.vietā. Sieviešu sacensībās sprintā vienīgā Latvijas pārstāve Annija Keita Sabule sašāva visus desmit mērķus un 103 sportistu konkurencē ierindojās augstajā 69.vietā.

Sestdien 12,5 kilometru iedzīšanā Rastorgujevs ar piecām kļūdām šautuvē ieņēma 32.vietu.

Tāpat svētdien bez Latvijas sportistu līdzdalības noritēja desmit kilometru iedzīšanas sacensības sievietēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzvaru izcīnīja Tirila Ekhofa no Norvēģijas, kura bija nekļūdīga visās ugunslīnijās un finišēja pēc trasē pavadītas 31 minūtes un 5,09 sekundēm. Viņa par 21,5 sekundēm apsteidza savu tautieti un Marti Ulsbū-Reiselannu, kamēr kopvērtējuma līdere no Zviedrijas Hanna Ēberja uzvarētājai zaudēja 35,4 sekundes.

Otrās un trešās vietas ieguvējas šautuvēs kopumā pieļāva attiecīgi divas un trīs kļūdas.

Ceturtajā vietā ierindojās baltkrieviete Dzinara Alimbekava, aiz viņas sekoja Johanna Skotheima no Zviedrijas, bet sešiniekā finišēja arī vēl viena norvēģiete Ingrīda Landmarka Tandrevolda.

Sieviešu konkurencē piedalījās 60 biatlonistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā iedzīšanā biatlonistes ieņem tās pašas vietas, kas izcīnītas svētdien, bet kopējā ieskaitē ar 204 punktiem līdere ir Ēberja. Viņai ar 168 punktiem seko Ulsbū-Reiselanna, kamēr Skotheima iekrājusi 152 punktus.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalās.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pagājušajā nedēļā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pilda Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pagājušās pirmdienas.

Pēc Kontiolahti divi Pasaules kausa posmi decembrī notiks Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.