Hokejs
2020. gada 4. decembris, 22:18

"Dinamo" pret "Severstaļ" zaudēto spēļu sēriju pagarina līdz piecām; Paršinam trīs punkti

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" mačā pret Čerepovecas "Severstaļ" zaudēto spēļu sēriju pagarināja līdz piecām, ko nespēja kavēt arī trīs Denisa Paršina rezultativitātes punkti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" pagarinājumā zaudēja Čerepovecas "Severstaļ" ar 3:4 (0:1, 3:2, 0:0, 0:1).

Vārtus rīdziniekiem guva Jānis Švanenbergs, Metjū Majone un Deniss Paršins.

Šajā mačā lielu lomu spēlēja disciplīna un vairākums. No pirmajiem sešiem vārtiem tikai vieni netika gūti dažādos sastāvos.

foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām ''Arēnā Rīga''.

Četras sekundes pirms pirmā pārtraukuma viesus vadībā izvirzīja Jonass Netinens. Rīdzinieki otrās trešdaļas sākumā 101 sekundes laikā atbildēja ar diviem gūtajiem vārtiem. Vispirms pirmos vārtus "Dinamo" formā 24 KHL spēlēs guva Švanenbergs. Asistentu lomā Ondržejs Vitāseks un Paršins,kurš pretuzbrukumā piebremzēja, sagaidīja partnerus un Švanenbergs raidīja ripu vārtu labējā augšējā stūrī. Tie bija vienīgie vārti no pirmajiem sešiem, kuri tika gūti vienādos sastāvos.

Vadībā mājiniekus 26.minūtes nogalē vairākumā pēc Laura Dārziņa un Paršina piespēlēm izvirzīja Majone, pēc kura "šķēliena" no zilās līnijas ripa kā biljardā nonāca vārtos ar diviem rikošetiem no viesu spēlētājiem - 2:1. 

29.minūtē rezultātu izlīdzināja Jegors Morozovs, kurš bija acīgākais vārtu priekšā, raidot tajos Iļjas Proskurjakova atvairīto ripu. Savukārt Paršins, kurš piedalījās visu triju mājinieku vārtu guvumā, šoreiz izcēlās pats, asistējot Mikam Indrašim un Dārziņam.

Tomēr nedisciplinētība - divi noraidījumi 14 sekunžu laikā Roberta Mamčiča un Gļeba Zirjanova izpildījumā - neļāva pabeigt periodu vadībā. Viesiem jau pēc 18 sekundēm lielo vairākumu realizēja Daņiils Vovčenko - 3:3.

Otrais periods bija pats skatāmākais šajā spēlē, kad bīstami momenti pie abiem vārtiem radās pastāvīgi, rezultātam varot būt krietni lielākam. Savukārt pēdējā trešdaļa pagāja cīņā, kas rezultātu nemainīja.

Pagarinājumā uzvarētāju izšķīra viesu izgājiens divatā pret vienu  aizsargu un Morozova otrais "gols" mačā.

Dinamo" ar 13 punktiem 31 mačā joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr "Severstaļ" ar 34 punktiem 32 spēlēs Rietumu zonā atrodama septītajā vietā.

Rīgas "Dinamo" cīņā ar HK "Soči" cenšas pārtraukt zaudējumu sēriju

Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un HK "Soči" komandām "Arēnā Rīga".

gallery icon
38

"Dinamo" ceturtdien pirmajā no divām mājas spēlēm ar 3:4 piekāpās Čeļabinskas "Traktor", zaudējumu sēriju pagarinot līdz četriem mačiem. Iepriekš "dinamieši" mājās ar 2:3 zaudēja Novosibirskas "Sibirj", bet vēlāk viesos zaudējumi piedzīvoti pret Maskavas apgabala "Vitjaz" (1:4) un "Soči" (2:3).

Tikmēr "uzkāpusi" uz trīs zaudētu spēļu takas, kas aizsākās ar neveiksmi pret Sanktpēterburgas SKA (2:3) un turpinājās pret Kazaņas "Ak Bars" (2:5) un Jaroslavļas "Lokomotiv" (1:5), bija arī "Severstaļ". Pēdējo panākumu viesi guva 24.novembrī, kad ar 2:1 savā laukumā uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē "bullīšos" ar 3:2 pārāki bija Čerepovecas hokejisti. "Dinamo" rindās nevienam hokejistam neizdevās realizēt pēc spēles soda metienu.

Kopumā KHL abi klubi savā starpā bija tikušies 28 reizes, no kurām 12 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki.

Pēc spēles pret Roberta Bukarta bijušo komandu (jau ziņots, ka piektdien tika paziņots par Bukarta atbrīvošanu) "Dinamo" 7.decembrī viesos tiksies ar SKA, bet divas dienas vēlāk vēlreiz būs jātiekas ar "Severstaļ". Pēcāk sekos trīs mājas spēļu sērija.

Jau ziņots, ka "Dinamo" līdz sezonas beigām parakstījusi līgumu ar uzbrucēju Gļebu Zirjanovu, kamēr atteikumu draftā ievietoti uzbrucēji - Zeks Mičels, kuru piektdien izvēlējās tieši "Severstaļ" (rīgā gan hokejists vēl nespēlēja), Konstantīns Komareks un Mets Vaits. Hokejisti atteikumu draftā pavadīs 48 stundas, kuru laikā viņus var izvēlēties kāda cita KHL komanda.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.