foto: Ekrānuzņēmums
Tallina būs viena no nākamā gada Eiropas čempionāta volejbolā mājvietām
Eiropas čempionātā kopumā piedalīsies 24 izlases, no kurām divas labākās arī iegūs tiesības piedalīties 2022.gada pasaules čempionātam.
Citi sporta veidi
2020. gada 4. decembris, 14:55

Tallina būs viena no nākamā gada Eiropas čempionāta volejbolā mājvietām

Jauns.lv / LETA

Nākamā gada Eiropas čempionāts volejbolā plānots četru valstu sešās pilsētās, starp kurām ir arī ziemeļu kaimiņu galvaspilsēta Tallina, piektdien ziņo Eiropas Volejbola konfederācija (CEV).

Zināms, ka Eiropas čempionātu uzņems Polija, Somija, Igaunija un Čehija. Polijā turnīrs aizritēs Katovicē, Gdaņska un Krakovā, Čehija volejbolistus uzņems Ostravā, Somija šim nolūkam vienojusies ar Tamperes pilsētu, bet vistuvāk Latvijai atradīsies Tallinā spēlējošās komandas.

Eiropas čempionātā kopumā piedalīsies 24 izlases, no kurām divas labākās arī iegūs tiesības piedalīties 2022.gada pasaules čempionātam.

Krakovā, kur finālturnīrs iepriekš notika arī pirms trim gadiem, spēkosies viena no četrām apakšgrupām. Gdaņskā notiks četras astotdaļfināla un divas ceturtdaļfināla spēles, bet Katovicē gaidāmi pusfināli un fināls.

Arī Ostravā notiks viena grupas spēles, četri astotdaļfināli un divi ceturtdaļfināli. Iepriekš Ostravā Eiropas čempionāts notika 2001.gadā.

Tikmēr Tallina un Tampere uzņems pārējo divu grupu turnīra spēles. Tallina Eiropas čempionāta rīkošanā piedalās pirmo reizi vēsturē.

Somijā Eiropas čempionāts iepriekš noticis 1977. un 1993.gadā. Tampere kopā ar Helsinkiem Eiropas čempionātu uzņēma 1977.gadā.

Šogad septembrī Latvijas vīriešu volejbola izlase devās uz Kipras pilsētu Nikosiju, kura kvalifikācijas turnīrā tikās ar Kipru, Spāniju un Moldovu. Latvieši sešās spēlēs divreiz piekāpās Spānijai, taču tas neliedza izcīnīt uzvaru grupā un pēc 26 gadu pārtraukuma sasniegt Eiropas čempionātu.

Augstāk minētās izlases bija vienīgās, kas šogad aizvadīja visas kvalifikācijas turnīra spēles.

Četras mājinieku izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Serbija, Slovēnija, Francija, Krievija, Itālija, Ukraina, Vācija un Beļģija vietu finālturnīra Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems septiņu grupu uzvarētāji un pieci labākie otro vietu ieguvēji.

Pērn Parīzē par Eiropas čempioniem tika kronēti Francijas volejbolisti.