foto: REUTERS/SCANPIX
Austrāliešu basketbola zvaigzne Boguts beidz karjeru, nesagaidot olimpiskās spēles
Viens no visu laiku labākajiem Austrālijas basketbolistiem Endrjū Boguts.
Basketbols
2020. gada 1. decembris, 15:29

Austrāliešu basketbola zvaigzne Boguts beidz karjeru, nesagaidot olimpiskās spēles

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulu ieguvušais centra spēlētājs Endrjū Boguts pēc 15 gadiem beidzis basketbolista karjeru, otrdien savā aplādē "Rogue Bogues" paziņoja basketbolists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trīsdesmit sešus gadus vecais austrālietis, kuru 2005.gadā NBA draftā ar pirmo numuru izvēlējās Milvoki "Bucks" komanda, skaidro, ka koronavīrusa izraisītie ierobežojumi ir devuši viņam laiku pārdomām par savu nākotni.

"Lēmums nav bijis viegls, bet es domāju, ka tas ir pareizs lēmums," viņš saka savā aplādē "Rogue Bogues". "Es aizeju no profesionālā basketbola."

Boguts ir cīnījies ar hroniskām sāpēm pēc traumām, atklājot, ka starpsezonas laikā viņam tika veiktas divas operācijas.

"Pēdējie divi gadi man bija izaicinājums, dažreiz jau pieceļoties no gultas no rīta, nemaz nerunājot par došanos uz treniņu vai spēli," viņš teica.

Boguts saka, ka iepriekš viņš bija koncentrējies 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm Austrālijas sastāvā, bet tagad vēlas piešķirt prioritāti savai veselībai.

"Es vienkārši fiziski un garīgi nevaru nokļūt līdz 2021.gadam ar pašreizējo ķermeni," viņš skaidro. "Es varētu tur nokļūt ar daudzām pretsāpju zālēm un garīgām mokām, taču šajā karjeras brīdī tas vienkārši nav tā vērts."

"Es patiešām sāku vērtēt savu veselību ārpus basketbola laukuma un savu veselību, kad man būs 40, 45 un 50 gadi," viņš saka.

Paziņojums nāca klajā tikai sešus mēnešus pēc tam, kad Boguts paziņoja, ka viņš neatjaunos līgumu ar Sidnejas "Kings" Austrālijas Nacionālajā basketbola līgā (NBL).

Viņš noslēdza divu gadu līgumu ar "Kings" 2018.gadā - pēc 13 gadu karjeras NBA, kuras laikā 2015.gadā viņš kopā ar Goldensteitas "Warriors" izcīnīja čempiona titulu.

2,13 metrus garais Boguts septiņas sezonas pavadīja "Bucks" komandā, pirms tika aizmainīts uz "Warriors". Viņš spēlēja arī ar Dalasas "Mavericks" un Klīvlendas "Cavaliers" rindās.

2018./2019 sezonā viņš kļuva par NBL vērtīgāko spēlētāju. "Kings" šogad iekļuva līgas finālā, taču sezonu priekšlaicīgi pārtrauca koronavīrusa epidēmija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās