foto: Instagram
Djego Maradonas nāvē izvirza apsūdzības viņa privātajam ārstam
Djego Maradona (pa labi) pēc operācijas un viņa ārsts Leopoldo Luke.
Sporta zvaigznes
2020. gada 30. novembris, 14:38

Djego Maradonas nāvē izvirza apsūdzības viņa privātajam ārstam

Jauns.lv

Argentīnas prokuratūra turpina slavenā futbolista Djego Maradonas nāves apstākļu izmeklēšanu. Sākumā tika vērtēta ātrās palīdzības it kā novēlotā ierašanās, bet tagad izvirzīta apsūdzība pret nelaiķa privāto ārstu Leopoldo Luki.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Maradonas advokāts Matiass Morla iepriekš bija aicinājis izmeklēt apgalvojumus, ka ātrās palīdzības ārsti vairāk nekā pusstundu brauca uz Maradonas māju, atbildot uz ārkārtas izsaukumu viņa nāves dienā. Tomēr vēlāk tika pieradīts, ka patiesībā pagājušas vien 11 minūtes, no brīža, kad Leopoldo Luke piezvanīja ātrās palīdzības dispečeram, līdz mirklim, kad ieradās mediķi.

"Šeit ir cilvēks, kurš neelpo un viņam apstājusies sirdsdarbība. Ārsts cenšas viņam palīdzēt," skanējis Lukes teiktais, izsaucot ātro palīdzību, kas ieradās jau pēc 11 minūtēm.

Tagad Argentīnas prokuratūra izmeklē iespējamu netīšu slepkavību, ko varētu būt paveicis Leopoldo Luke. Maradonas tuvinieki vēlas noskaidrot, vai leģendārā sportista privātais ārsts attiecīgajā laikā veicis visas dzīvības glābšanai nepieciešamās darbības.

foto: Instagram
Djego Maradona (pa labi) pēc operācijas un viņa ārsts Leopoldo Luke.

Izmeklēšanas nolūkos policijas darbinieki 39 gadus vecā mediķa mājās izņēmuši elektroniskās ierīces un futbola leģendas medicīniskās vēstures dokumentus, pēc kā tika izvirzītas apsūdzības par netīšu nonāvēšanu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka provizoriskās autopsijas ziņojumā noskaidrots, ka Maradona trešdien nomira miegā no "akūtas plaušu tūskas un hroniskas sirdskaites".

Prokuratūra Buenosairesā ir ierosinājusi lietu ar nosaukumu "Maradona, Djego. Nāves cēloņa noteikšana".

Futbola leģenda Djego Maradona (1960-2020)

gallery icon
47

Lieta tika ierosināta, jo viņš ir cilvēks, kas nomiris mājās, un neviens nav parakstījis viņa miršanas apliecību. Tas nenozīmē, ka būtu aizdomas vai savādības," teica ziņu avots tiesu aprindās, kas gribēja saglabāt anonimitāti.

Maradonam šī mēneša sākumā tika veikta smadzeņu operācija, bet 30. oktobrī viņš svinēja 60. dzimšanas dienu. Veseļojoties pēc šīs operācijas, viņš saņēma nepārtrauktu medicīnisku aprūpi savā mājoklī, kas atrodas slēgtā privātmāju rajonā Buenosairesas ziemeļu piepilsētā Tigrē.

"Medicīnas māsa nāca klajā ar paziņojumu, kad Djego nāves dienā parādījās prokurors, bet pēc tam paplašināja savu paziņojumu un beigās televīzijā sacīja, ka tas, ko viņa teikusi, tika teikts piespiedu kārtā; tātad viņas paziņojumā ir kāda pretruna," sacīja Maradonas tuvs radinieks.

Prokuratūra vēl gaida Maradonas līķa toksikoloģisko testu rezultātus.

Trīs prokurori, kas strādā ar šo lietu, ir pieprasījuši Maradonas slimību vēstures dokumentus, kā arī rajona drošības kameru ierakstus.