Citi sporta veidi
2020. gada 28. novembris, 16:55

Bijušais LOK prezidents Vrubļevskis saņēmis vienu no augstākajiem SOK apbalvojumiem

Jauns.lv

Bijušajam Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentam Aldonam Vrubļevskim šodien pasniegts viens no augstākajiem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) apbalvojumiem – Pjēra de Kubertēna medaļa, vēsta LOK.

Šodien augsto apbalvojumu Aldonam Vrubļevskim Siguldā pasniedza SOK loceklis un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Ivo Feriani, kas tagad kļuvis par visu ziemas olimpisko sporta veidu galveno amatpersonu.

Moderno Olimpisko spēļu dibinātāja Pjēra de Kubertēna medaļu SOK iedibināja 1964. gadā, lai godinātu sportistus, bijušos atlētus un amatpersonas, kas sniegušas izcilu ieguldījumu Olimpiskajā kustībā. Pjēra de Kubertēna medaļu SOK raksturo kā vienu no prestižākajām balvām Olimpiskajā saimē.

Pjēra de Kubertēna medaļa ir augstākais pagodinājums sportā, ko pasniedz SOK īpašos gadījumos, par džentlmeniskuma, sporta ētiku un uzticību olimpiskajiem principiem.

Šo medaļu pasaulē ir saņēmuši mazāk nekā 30 cilvēki. Vrubļevskis kļuvis par pirmo latvieti, kas ticis pie šādas godalgas.

Jau ziņots, ka jūlijā par LOK jauno prezidentu Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988. gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004. gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004. gada LOK prezidents bija Aldons Vrubļevskis.