2020. gada 26. novembris, 14:30

Pirmsnāves vārdi un satiktie cilvēki: atklātas detaļas par Maradonas dzīves pēdējām stundām

Jauns.lv

Slavenais argentīniešu futbolists Djego Maradona devās mūžībā trešdien, 25. novembrī, 60 gadu vecumā. Savas dzīves pēdējās stundas futbola leģenda pavadīja Buenosairosas piepilsētas mājā, kurš viņš atjaunojās pēc smadzeņu operācijas.

Kā ziņo TN, sākotnējais nāves cēlonis ir akūta sirds mazspēja. Žurnālisti norāda, ka šī iemesla dēļ futbola leģendai izveidojusies akūta plaušu tūska.

Viņš cietis arī no dilatācijas kardiomiopātijas - sirds patoloģija, ko raksturo sirds kambaru, it īpaši kreisā sirds kambara, tilpuma pieaugums un sirds mazspēja, kas visbiežāk izpaužas sistoliskās funkcijas traucējumā. Šīs veselības problēmas Maradonu mocīja jau vairākus gadus. Nekādas vardarbīgas nāves pazīmes netika konstatētas.

Futbola leģenda Djego Maradona (1960-2020)

gallery icon
47

Pēc avota sniegtās informācijas, pēdējais cilvēks, kuru redzēja Maradona bija viņa brāļadēls. Tas bijis otrdien, 24. novembrī, aptuveni pulksten 23.00 un viņš teicis: "Man nav labi." 

Saskaņā ar liecinieku sniegto informāciju, Maradona trešdienas rītā pabrokastoja un devās gulēt. Tiek atzīmēts, ka aptuveni pulksten 11.30 pēc vietējā laikā pie Maradonas mājā ieradās viņa psihologs un psihiatrs, kuri pirmie iegāja viņa istabā.

Viņi vērsās pie Djego, pieņemot, ka viņš guļ un iesauca istabā viņa brāļadēlu un palīgu. Kopīgiem spēkiem centušies viņu pamodināt, bet dzīvības pazīmes neparādījās. Medmāsai lūgts veikt reanimāciju, paralēli izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Tomēr Maradona nav elpojis un viņu nav izdevies reanimēt. 30. oktobrī sporta leģenda svinēja savu 60 dzimšanas dienu, bet pēc pāris dienām, 4. novembrī, viņam veica smadzeņu operāciju.

Pēc izrakstīšanas no slimnīcas viņš nosūtīts uz klīniku, lai ārstētu atkarību no alkohola. Vēlāk viņš atgriezās savās mājās, kur atradās speciālistu uzraudzībā. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka 25. novembrī futbola pasauli satrieca sēru vēsts, ka 60 gadu vedcumā mūžībā devies Djego Maradona.

Tā par savējiem fano leģendārais argentīniešu futbolists Djego Maradona

gallery icon
33

Spēlētāja karjerā leģendārais futbolists 1986. gadā aizveda Argentīnas izlasi līdz triumfam Pasaules kausā, kamēr ar "Napoli" klubu viņš 1987. un 1990. gadā triumfēja Itālijas A sērijā.