Sporta zvaigznes
2020. gada 26. novembris, 12:52

Igauņu estrādes zvaigzne Anne Veski atminas, kā dziesmā aicinājusi futbola leģendu Maradonu uz randiņu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Igauņu estrādes zvaigzne Anne Veski atceras, kā pirms 33 gadiem pirmo reizi izpildīja futbola zvaigznei Maradonam veltītu šlāgeri “Samba ar Maradonu”, kurā viņa futbolistu aicināja ar viņu uzdejot sambu un parunāt par dzīvi un mīlestību. Tomēr randiņš tā arī nenotika. “Viņš bija superspēlētājs" , Veski tagad citē dziesmas vārdus.

Kamēr pasaule piemin 25. novembrī mūžībā 60 gadu vecumā aizsaukto Argentīnas futbola leģendu Djego Maradonu, mūsu ziemeļu kaimiņvalsts estrādes zvaigzne Anne Veski atceras pirms 33 gadiem, 1987. gadā, Maskavas televīzijas raidījumā “Futbola apskats” savas dziesmas “Samba ar Maradonu” pirmatskaņojumu. Tolaik šis šlāgeris ieguva popularitāti visā bijušajā Padomju Savienībā. Veski Tallinas laikrakstam “Postimees” stāsta: 

foto: Shutterstock
Igauņu estrādes zvaigzne Anne Veski savulaik futbola zvaigznei Maradonam veltīja šlāgeri, kurā viņu aicināja uzdejot sambu un parunāt par mīlestību.

“Pirmo reizi dziesma izskanēja, ja nemaldos 1987. gadā padomju televīzijas raidījumā “Futbola apskats”. Tā ātri vien ieguva popularitāti un šlāgeris man bija jāatskaņo visos savos solokoncertos. Mūzikas autors bija Ruslans Gorobecs, bet vārdu autors Mihails Taņičs, kuri abi nu jau arī ir miruši.

Maradona bija superspēlētājs. Kamēr viņš dejoja solo, pārējie kordabaletu – tādi ir dziesmas vārdi, kas atspoguļo tā perioda futbola būtību.

Dziesmā skan vārdi: “Djego, piezvani man uz Maskavu. Uzprasi Aņu…”. Tolaik bieži uzstājos Maskavā un Taņičs dziesmas tekstā ielika arī Aņas vārdu. Dziesmu sacerēja, gatavojoties Maradonas vizītei PSRS, bet tā nenotika. Tā arī man ar viņu neizdevās satikties”.

Jauns.lv jau rakstīja, ka trešdien no sirdslēkmes mira 1986. gada Pasaules kausa futbolā ieguvējs 1986. gadā, leģendārais Argentīnas futbolists Djego Maradona. Šī mēneša sākumā viņam tika veikta smadzeņu operācija, lai izņemtu starp smadzenēm un galvaskausu esošu trombu. Rehabilitācijas plāns pēc operācijas paredzēja arī sportista ārstēšanos no alkohola atkarības.

Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem pasaulē. Futbola ģēnijs bija apvienots ar līkloču ceļiem privātajā dzīvē, cīnoties ar narkotiku un alkohola atkarību, kā arī lieko svaru. “Es esmu melns vai balts, nekad dzīvē nebūšu pelēks,” reiz teica Maradona.

Maradona laukumā bija spēcīgs un ātrs, laukumā neļāvās iebiedēties un bija apveltīts ar izdomu un izcilām tehniskajām prasmēm.

Futbola leģenda Djego Maradona (1960-2020)

gallery icon