foto: LETA
Šteinberga ar "double-double" kaldina "Galatasaray" uzvaru Turcijas čempionātā; Vītola vēl nedebitē
Anete Šteinberga.
Basketbols
2020. gada 25. novembris, 18:27

Šteinberga ar "double-double" kaldina "Galatasaray" uzvaru Turcijas čempionātā; Vītola vēl nedebitē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien Turcijas čempionāta spēlē guva 13 punktus un sakrāja 13 zem groziem izcīnītas bumbas, kaldinot Stambulas "Galatasaray" devīto uzvaru šajā sezonā, bet Kristīne Vītola pēc pārcelšanās uz čempionāta līdervienību šodien vēl nedevās laukumā desmitajā Stambulas "Fenerbahce" uzvarā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Stambulas "Galatasaray" mājās ar 85:61 (22:8, 27:20, 17:18, 19:15) uzvarēja Hatajas "Buyuksehir Belediyespor".

Šteinberga laukumā pavadīja 26 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Latvijas izlases basketboliste grozā raidīja četrus no 12 divpunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo tālmetienu. Tāpat viņa iemeta divus no četriem "sodiņiem", reizi bloķēja pretinieču metienu, reizi kļūdījās, divreiz pārtvēra bumbu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar maču labāko efektivitātes koeficientu 22, kā arī dalītu spēles labāko +/- rādītāju 27.

13 punktus guva arī Kortnija Viljamsa, bet viešņu vienībā 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Aleksisa Princa.

Stambulas "Galatasaray" ar deviņām uzvarām desmit mačos Turcijas čempionātā ieņem otro vietu starp 14 klubiem, bet Hatajas klubs ar bilanci 4-3 ir devītais.

Debiju Turcijas čempionātā Stambulas "Fenerbahce" rindās trešdien vēl nepiedzīvoja Kristīne Vītola, kuras pārstāvētā komanda mājās ar 84:76 (13:22, 32:16, 16:25, 23:13) pārspēja citu Stambulas vienību "Besiktas".

Vītola jau bija pieteikumā, bet laukumā vēl nedevās.

Rezultatīvākā mājiniecēm ar 22 punktiem bija Kaila Makbraida, bet viešņām 24 punkti un sešas atlēkušās bumbas Anhelas Alvaresas kontā.

"Fenerbahce" ar desmit uzvarām tikpat mačos ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, bet "Besiktas" ar trim panākumiem deviņās spēlēs ir astotā.

Tikmēr  Latvijas basketboliste Elīna Babkina trešdien guva 14 punktus Krievijas premjerlīgas mačā, kļūstot par rezultatīvāko basketbolisti Orenburgas "Nadežda" uzvarā savā laukumā.

"Nadežda" savā laukumā ar rezultātu 74:57 (19:20, 14:9, 23:7, 18:21) pārspēja Krasnojarskas apgabala "Jeņisej".

Babkina laukumā pavadīja 19 minūtes un sešas sekundes, grozā raidot trīs no sešiem trīspunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, kā arī aizmetot garām abus divpunktu metienus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tāpat viņa izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un pieļāva kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Viešņām rezultatīvākā ar 21 gūto punktu un sešām atlēkušajām bumbām bija Adelīna Abaiburova.

Orenburgas vienība ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem trešo vietu turnīra tabulā, kamēr "Jeņisej" ar vienu uzvaru trijos mačos ir pēdējā desmitajā vietā.