foto: AFP/Scanpix
Marks Gasols vienojies ar "Lakers"
Marks Gasols kļuvis par vēl vienu vērā ņemamu NBA čempionvienības Losandželosas "Lakers" pastiprinājumu.
Basketbols
2020. gada 23. novembris, 16:55

Marks Gasols vienojies ar "Lakers"

Jauns.lv / LETA

Brīvā aģenta statusā esošais spānis Marks Gasols panācis vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Losandželosas "Lakers".

Darījumam pietuvināti avoti ziņo, ka "Lakers" sākotnēji uz Klīvlendas "Cavaliers" aizmainīs Džavalu Makgī, kā rezultātā brīvajos līdzekļus būs pietiekami liela summa Gasola piesaistīšanai.

Gasola pakalpojumus savā rīcībā centās iegūt arī Dalasas "Mavericks" un Toronto "Raptors" komandas.

Zīmīgi, ka 35 gadus veco Gasolu 2007. gada draftā izraudzījās tieši "Lakers", bet basketbolists klubā tā arī neaizvadīja nevienu spēli, jo maiņas darījuma rezultātā nonāca Memfisas "Grizzlies". Šajā darījumā iekļauts bija arī Marka brālis Po.

Gasols tiek uzskatīts par vienu no labākajiem centra spēlētājiem līgā. 2013.gadā viņš ieguva labākā aizsardzības spēlētāja titulu, bet kopā ar "Raptors" pērn uzvarēja NBA finālā.

"Raptors" komandā Gasols vidēji guva 7,5 punktus un izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas.

Tāpat zināms, ka "Lakers" paspārnē nonākuši Džordans Bels un Alfonso Makinijs. "Lakers" ir iespēja atteikties no Bela, bet Makinijam ir spēkā esošs trīs gadu līgums, kas gan nav garantēts.

Šajā starpsezonā "Lakers" pametuši Denijs Grīns, Reidžons Rondo un arī Eiverijs Bredlijs, taču viņu vietā nākuši Deniss Šrēders, Veslijs Metjūss un Montrezls Herels.

"Lakers" aizvadītajā sezonā finālā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Miami "Heat".