foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Dvaits Hovards paziņo, ka mūžam būs "Lakers" spēlētājs, un vienojas ar "76ers"
Dvaita Hovarda dzīvē laikam kaut kas ļoti ātri izmainījās.
Basketbols
2020. gada 21. novembris, 13:03

Dvaits Hovards paziņo, ka mūžam būs "Lakers" spēlētājs, un vienojas ar "76ers"

Jauns.lv / LETA

Basketbolists Dvaits Hovards nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā pārstāvēs Filadelfijas "76ers" komandu, kamēr Gorans Gragičs nolēmis palikt savā līdzšinējā klubā Miami "Heat".

Bijušais "Lakers" centra spēlētājs Hovards piektdien savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu, kurā atklāja, ka mūžam būs "Lakers" spēlētājs, taču neilgi pēc tam viņš šo apgalvojumu dzēsa un pievienojās Filadelfijas klubam.

Brīvie aģenti ar komandām līgumus oficiāli varēs parakstīt pirmdien, bet zināms, ka Hovards ar klubu vienojies par viena gada līgumu par 2,5 miljoniem ASV dolāru (2,1 miljonu eiro).

Zīmīgi, ka Hovarda ceļi atkal krustojas ar Darilu Moreju, kurš šobrīd ir "76ers" basketbola operāciju vadītājs, bet iepriekš bija ģenerālmenedžeris Hjūstonas "Rockets". Morejs 2013. gada jūlijā, būdams "Rockets" ģenerālmenedžeris, ar Hovardu vienojās par trīs gadu līgumu 70 miljonu dolāru apmērā.

Komandai pietuvināts avots ziņo, ka Hovarda vietu "76ers" rindās varēja aizņemt teju desmit gadus jaunākais Nerlens Noels, kuram ir 26 gadi.

Hovards pagājušajā sezonā "Lakers" komandā pildīja rezerves centra spēlētāja lomu un vidēji spēlē izcēlās ar 7,5 punktiem, 7,3 atlēkušajām bumbām un 1,1 bloku. Kopā ar "Lakers" Hovards pagājušajā sezonā tika kronēts par NBA čempionu.

Karjeras laikā Hovards NBA aizvadījis 1113 spēles, kurās vidēji guvis 16,7 punktus, izcīnījis 12,3 atlēkušās bumbas un 1,9 reizes bloķējis metienus. 1045 spēles viņš sācis starta pieciniekā.

Hovards astoņas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, trīsreiz atzīts par līgas labāko aizsardzības spēlētāju, kā arī divas reizes ieguvis labākā bloķētāja godu.

Paredzams, ka Hovards "76ers" komandā būs otrais numurs aiz Džoela Embīda.

"Lakers" šobrīd lielāko uzmanību velta Entonija Deivisa noturēšanai sastāvā, kurš iepriekš izmantoja atteikties no līguma, lai kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu. Zināms, ka Deiviss vēlas palikt "Lakers", taču abas puses strādā pie līguma nosacījumiem, kas paredz sadarbības ilgumu un kopējo atalgojumu.

Kamēr vienošanās ar Deivisu vēl nav notikusi, "Lakers" savas rindas papildinās ar pagājušās sezonas labāko rezervistu Montrezlu Herelu, kurš iepriekš pārstāvēja citu Losandželosas komandu "Clippers", bet iepriekš maiņas darījuma ceļa tika arī pie iepriekšējās sezonas otra labākā rezervista vācieša Denisa Šrodera.

26 gadus vecais Herels nākamajos divos gados nopelnīs 19 miljonus dolāru (16 miljonus eiro). Pagājušajā sezonā viņš vidēji spēlē guva 18,6 punktus, izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu, laukumā pavadot vidēji 27,8 minūtes.

Pirms 2021./22.gada sezonas basketbolistam būs iespēja izlemt vai pagarināt līgumu ar "Lakers".

Savukārt slovēnis Dragičs īsi pēc brīvo aģentu tirgus atvēršanās savā "Twitter" kontā atklāja, ka nolēmis palikt "Heat" komandā, ar kuru pagājušajā sezonā sasniedza NBA finālu.

Laikraksts "Sun Sentinel" vēsta, ka Dragičs vienojies par divu gadu līgumu ar kopējo vērtību 37 miljoni ASV dolāru (31,2 miljoniem eiro).

Finālsērijā pret "Lakers" Dragičs pārrāva plantārās pēdas saites, taču tagad viņš esot atguvies no traumas.

Jau ziņots, ka NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".