foto: AP/Scanpix
Latvijas NBA basketbolistu klubiem vairāki pastiprinājumi
Robins Lopezs kļuvis par Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika komandas biedru.
Basketbols
2020. gada 21. novembris, 12:01

Latvijas NBA basketbolistu klubiem vairāki pastiprinājumi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards", kas nupat kā noslēgusi jaunu piecu gadu līgumu ar Dāvi Bertānu, savas rindas papildinājusi arī ar centra spēlētāju Robinu Lopesu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pirmajā brīvo aģentu tirgus dienā "Wizards" ar Bertānu vienojās par 80 miljonu dolāru (67,4 miljonu eiro) un piecu gadu līgumu.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka Vašingtonā nākamajā sezonā spēlēs arī Lopess un bijušais Maskavas apgabala "Himki" basketbolists Entonijs Džils.

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka Lopess iepriekš noraidījis piecu miljonu ASV dolāru līgumu, ko viņam piedāvāja līdzšinējā komanda Milvoki "Bucks". Lai arī precīza summa netiek atklāta, basketbola pazinēji mēļo, ka Lopess varētu saņemt līgas vidējo atalgojumu, taču līgums būs spēkā tikai gadu.

Lopess pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 5,4 punktus, taču laukumā lielākoties devās kā rezervists. Paredzams, ka Lopess būs otrais numurs aiz Tomasa Braienta, bet "Wizards" rīcībā ir arī Anžejs Pasečņiks un Morics Vāgners, kuri iepriekš spēlējuši centra pozīcijā. Tiesa, vācietis Vāgners vairāk ticis izmantots spēka uzbrucēja pozīcijā.

Tāpat "Wizards" nākamās divas sezonas pavadīs Džils, kurš iepriekšējās trīs sezonas spēlēja "Himki" kopā ar Bertāna brāli Dairi un Jāni Timmu. 28 gadus vecais Džils parakstījis savu pirmo NBA līgumu.

Pēdējo trīs sezonu laikā Džils vidēji mačā guva 10,5 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un 1,3 reizes rezultatīvi piespēlēja. Labākā viņam bija 2017./18.gada sezona, kad basketbolists vidēji izcēlās ar 11,8 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un vienu piespēli.

Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" trīs komandu maiņas darījuma rezultātā savas rindas papildināja ar pieredzējušo Džeimsu Džonsonu. Darījumā bija iesaistītas arī Detroitas "Pistons" un Oklahomasitijas "Thunder" komandas.

Vodžnarovskis vēsta, ka "Mavericks" šajā darījumā uz "Pistons" aizsūtīja Delonu Vraitu, bet Džastins Džeksons pievienojās "Thunder". Tāpat Oklahomasitijas "Thunder" iegūs virkni drafta izvēļu un Trevoru Arizu, kurš pēdējās nedēļas laikā aizmainīts jau četras reizes.

Džeimss Džonsons, kurš paralēli basketbolam aizvadījis arī vairākas MMA cīņas, pagājušajā sezonā arī gana bieži mainīja komandas, jo sezonu iesāka Miami "Heat", februārī tiekot aizmainītam uz Minesotas "Timberwolves". Vēlāk viņš bija iekļauts maiņas darījumā, kur galvenā figūra bija Rikijs Rubio.

"Mavericks" komandā nākamos trīs gadus spēlēs arī Trejs Bērks, kura atalgojums sniegsies desmit miljonu dolāru (8,4 miljonu eiro) apmērā. Viņš Orlando "burbulī" vidēji mačā izcēlās ar 12 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" panākuši četru gadu vienošanos ar aizsargu Džo Herisu. Basketbolists nākamajos četros gados kļūs par 75 miljoniem dolāru (63,2 miljoniem eiro) bagātāks.

Heriss pagājušajā sezonā 69 spēlēs vidēji guva 14,5 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un rezultatīvi piespēlēja 2,1 reizi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss sarunā ar ESPN atklāja, ka Herisa noturēšana sastāvā bijis "Nets" pirmais uzdevums brīvo aģentu tirgus pirmajās dienās.

Jau ziņots, ka NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".