foto: AFP/Scanpix
Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Klejs Tompsons pārrāvis Ahilleja cīpslu un izlaidīs vēl vienu sezonu
Klejs Tompsons spiests izlaist jau otro sezonu pēc kārtas.
Basketbols
2020. gada 20. novembris, 11:33

Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Klejs Tompsons pārrāvis Ahilleja cīpslu un izlaidīs vēl vienu sezonu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Klejs Tompsons pēc gadu ilgas prombūtnes neatgriezīsies laukumā, jo guvusi vēl vienu traumu, pārraujot Ahilleja cīpslu, ceturtdien pavēstīja NBA.

Tompsons, kurš pēc 2019.gada NBA finālā gūtā ceļgala savainojuma izlaida visu pagājušo sezonu, trešdien izkliboja no treniņa ar labās kājas savainojumu. Magnētiskās rezonanses izmeklējumi ceturtdien apstiprināja Tompsona sezonas beigas saplēstās labās kājas Ahilleja cīpslas dēļ.

30 gadus vecais basketbolists bija viens no galvenajiem "Warriors" elementiem, kuru dēļ klubs dominēja līgā ar pieciem pēc kārtas NBA fināliem un čempiona titulu 2015., 2017. un 2018. gadā.

Bez viņa un pēc komandasbiedra Stefena Karija četrus mēnešus ilgās palikšanas laukumā malā ar salauztu roku "Warriors" 2020. gadā Rietumu konferencē ierindojās pēdējā vietā.

"Warriors" ģenerālmenedžeris Bobs Maierss ceturtdien sarunā ar žurnālistiem teica, ka komanda ir šokā pēc Tompsona traumas.

"Šie ir tie tālruņa zvani, kad krāsa aizplūst no jūsu sejas," sacīja Maierss. "Saņēmu īsziņu no Tompsona aģenta, kurā bija teikts: "Sveiks, Klejs, iespējams, ir savainots. Piezvani man."

Maiers teica, ka Tompsona tuvākie draugi un komandasbiedri Karijs un Dreimonds Grīns palikuši bez vārdiem, kad bija uzzinājuši jaunumus.

"Tas nav jaunums, kuru vēlaties pārtraukt ar vārdiem. Bija daudz klusuma," sacīja Maierss par spēlētāju reakciju.

Maierss atbalsta Tompsonu, lai viņš varētu atgriezties laukumā pēc savainojuma, pat ja tobrīd visticamāk būs pagājuši vairāk nekā divi gadi, kopš viņš nospēlēja pēdējo maču.

"Viņš turpinās spēlēt," sacīja Maierss. "Tomēr, kad šādā veidā tiek likti kavēkļi šāda kalibra sportistam, tas sāp. Un tas sāp mums, kas rūpējamies par viņu. Es zinu, ka mēs turpināsim spēlēt, taču tas sāp man un mūsu organizācijai."

"Tompsonam ir gribasspēks, taču šobrīd viņam ir grūta diena," piebilda Maierss, kuram ir grūti samierināties ar savainojumu, jo viņš ir bijis liecinieks Tompsona karjeras attīstībai kopš tā laika, kad "Warriors" viņu izvēlējās 2011. gada draftā ar kopējo 11. numuru.

"Esmu vērojis, kā viņš izaug par vīrieti. Esmu vērojis, kā viņš uzvar čempionātos, esmu vērojis, kā viņš zaudē, esmu noskatījies viņa savainojumā NBA finālā, esmu vērojis, kā viņš rehabilitējas. Esmu gatavs atkal vērot, kā viņš atgūsies no šīs traumas," atlabšanas procesam ir gatavs Maierss."Esmu vērojis, kā viņš laboja NBA trīspunktnieku rekordu," saka "Warriors" ģenerālmenedžeris. "Tā jūs kādu iepazīstat. Un, jā, tas sāp. Jo ilgāk tu dzīvo kopā ar cilvēkiem, jo vairāk tev sāp."

"Neviens to nav pelnījis. Šis ir puisis, kurš mīl basketbolu ar visu dvēseli," Maierss izsaka līdzjūtību komandas zvaigznei.

Tompsons ir arī pieckārtējs NBA "All Star" spēļu dalībnieks, 2016.gada NBA trīspunktu konkursa uzvarētājs, kā arī Pasaules kausa 2014.gadā ieguvējs un olimpisko spēļu čempions 2016.gadā ASV izlases sastāvā.

Goldensteitas "Warriors" jau uzreiz sākuši komandas pārbūvi šai sezonai. Kleja Tompsona vietā piesaistīts Kellijs Ūbre juniors, kurš no Fīniksas "Suns" bija nonācis Oklahomsitijas "Thunder". Tāpat ļoti nozīmīga loma paredzēta NBA draftā ar otro numuru izvēlētajam Džeimsam Vaismenam, kurš varētu būt vienības pamatsastāva centrs. Komandas ierindā saspēles vadītāja pozīcijā atgriezīsies gandrīz visu pagājušo sezonu izlaidušais Stefans Karijs. Tāpat paredzams, ka abas atlikušās pamatsastāva vietas aizņems ilggadējais vienības spēlētājs Dreimonds Grīns un pērn "Warriors" nokļuvušais Endrjū Viginss.