foto: AP/Scanpix
"Wizards" ģenerālmenedžeris: Bertāns arī turpmāk iederēsies komandā
Basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbols
2020. gada 13. novembris, 22:59

"Wizards" ģenerālmenedžeris: Bertāns arī turpmāk iederēsies komandā

Jauns.lv / LETA

Dāvis Bertāns arī turpmāk iederēsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" modelī, podkāstā pie ESPN žurnālista Zeka Louva pauda vienības ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tuvojoties brīvo aģentu tirgum, šonedēļ daži Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka vairākas komandas ir gatavas iesaistīties darījumos, lai savā īpašumā iegūtu Bertānu. 

Pirmdien "NBC" ziņo, ka vairākas komandas ir gatavas iesaistīties "sign and trade" darījumos, lai iegūtu Bertānu, jo brīvajos līdzekļos nav tik lielas summas, lai spēlētājam izteiktu pilnvērtīgu piedāvājumu. Louvs minēja, ka "Wizards" šis darījums dotu daudzus ieguvumus, tomēr Šepards plašāk par šo tēmu nerunāja, vien apgalvojot jau iepriekš pausto, ka vēlas Bertānu paturēt sastāvā.

"Sezonas beigās teicām, ka jauns līgums ar viņu ir mūsu prioritāte starpsezonā, un nekas nav mainījies. Viņš perfekti iederas mūsu komandā un mēs saderam ar viņa spēles stila," stāstīja Šepards.

"Wizards" ģenerālmenedžeris arī atzīmēja, ka Bertānam spēlēšana kopā ar Bredlīju Bīlu ļāva atvērties.

"Viņš pierādīja visai līgai, ka ir viens no labākajiem metējiem NBA. Pievienojam vēl klāt Džonu Volu, kurš var labi piespēlēt. Komanda būs grūti sedzama un kāds paliks brīvs - Dāvis par to būs tikai priecīgs," uzsvēra Šepards.

NBA brīvo aģentu tirgus sāksies divas dienas pēc drafta, 20.novembrī, kad komandas varēs sākt uzrunāt spēlētājus. Līgumus varēs slēgt no 22.novembra.

2019./2020.gada sezonā Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbu un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.

"Wizards" Orlando aizvadīja astoņas regulārā čempionāta spēles, bet "play-off" neiekļuva.

Jau ziņots, ka NBA Spēlētāju asociācija (NBPA)  ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī. 

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās