Sporta zvaigznes
2020. gada 9. novembris, 18:09

Krievijas futbola izlases kapteinis ļoti pikanta video dēļ netiek izsaukts uz izlasi

Jauns.lv

Krievijas futbola valstsvienības kapteinis un uzbrukuma līderis Artjoms Dzjuba daudziem par lielu pārsteigumu netiks izsaukts uz izlases novembra spēlēm, paziņojis galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs.

Iemesls, kāpēc Sanktpēterburgas “Zeņit” uzbrucējs nedosies palīdzēt valstsvienībai ir gana skandalozs, proti, sociālajos tīklos noplūdis video, kurā futbola spīdeklis redzams, sniedzot pats sev seksuālu baudu. Viņš vēlāk apstiprinājis arī video materiāla autentiskumu.

Valstsvienības galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs svētdien paziņoja, ka futbolists nepalīdzēs izlasei gaidāmajās izbraukuma cīņas pret Moldovu, Turciju un Serbiju: “Situācijai, kas notikusi ar Artjomu Dzjubu, no sportiskā viedokļa nav nekādas saistības ar Krievijas izlasi, tāpēc neuzskatām, ka mums vajadzētu sniegt kādus plašākus komentārus. Vienmēr esam uzsvēruši, ka visiem nacionālās izlases spēlētāja statusam jāatbilst gan futbola laukumā, gan ārpus tā. Tādēļ šodien tika pieņemts lēmums neizsaukt Dzjubu uz šo nometni, lai gan komandu, gan arī pašu futbolistu norobežotu no lieka negatīvisma un spriedzes. Artjomam būs laiks situāciju sakārtot,” notikušo komentēja speciālists.

Divas atlikušās UEFA Nāciju līgas spēles izbraukumā pret Turciju un Serbiju ir ļoti svarīgas Krievijas izlasei, jo tā pašlaik atrodas B līgas trešās grupas līderpozīcijā, kas ļautu nākamsezon spēlēt A līgā. Tomēr uz to pašu cer arī Ungārijas izlase, kas pagaidām no krieviem atpaliek tikai par punktu.

Sociālo tīklu lietotāji, no kuriem liela daļa aizstāv sportistu, jo nekas traks un ārkārtējs taču nav izdarīts, pieļauj varbūtību, ka šis video varētu būt uzņemts pagājušā gada decembrī.
32 gadus vecais Dzjuba, kurš izlases rindās 47 spēlēs guvis 26 vārtus un uzskatāms par neapšaubāmu valstsvienības uzbrukuma līderi, turklāt pēdējā laikā bijis arī kapteiņa godā savu izdarīto nožēlo. Viņš sociālajos tīklos paudis, ka nav ideāls, piebilstot, ka tāpat kā visi cilvēki, arī viņš pieļauj kļūdas. Tāpat Artjoms pateicās visiem par atbalstu viņam tik smagā brīdī.

foto: ekrānuzņēmums no video
Kadrs no pikantā Artjoma Dzjubas video.

Šo viņa paziņojumu savā “Instagram” kontā publicējis sporta kanāls “Match TV”, jo paša Dzjubas konts ar 1,2 miljoniem sekotāju nu kļuvis privāts.