foto: Zumapress/Scanpix
VAR lēmumi iegāž Madrides "Real"; Keinam 150. vārti Anglijas premjerlīgā
Madrides "Real" aizvadījuši pavisam neveiksmīgu spēli.
Futbols
2020. gada 9. novembris, 11:09

VAR lēmumi iegāž Madrides "Real"; Keinam 150. vārti Anglijas premjerlīgā

Jauns.lv / LETA

Iepriekšējās sezonas Spānijas čempione futbolā Madrides "Real" svētdien cieta zaudējumu devītās kārtas mačā, visus četrus vārtus ielaižot pēc video asistenta sistēmas jeb VAR izmantošanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Real" viesos ar 1:4 (1:2) piekāpās "Valencia" komandai.

Mājiniekiem trīs vārtus ar 11 metru soda sitieniem guva Karloss Solers.

Pirmie gan vārtus guva viesi, 23.minūtē ar spēcīgu sitienu ārpus soda laukuma robežas izceļoties Karimam Benzemā. Puslaika turpinājumā pēc Lukasa spēles ar roku "Valencia" tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu. Solera raidījumu atvairīja Tibo Kurtuā, spāņu uzbrucējs ar atkārtotu mēģinājumu trāpīja pa stabu, bet Junuss Musahs pielaboja raidījumu un ieraidīja bumbu mērķī.

Tiesa, pēc VAR izmantošanas mājiniekiem "pendele" bija jāatkārto. Solers vēlreiz sita apakšējā kreisajā stūrī un Kurtuā nedaudz aizskāra bumbu, taču ar to nebija gana un viesi 35.minūtē izlīdzināja rezultātu. Puslaika priekšpēdējā minūtē bumbu savos vārtos ieradīja Rafaēls Varāns, un arī šis sitiens tika ieskaitīts tikai pēc VAR izmantošanas.

Otrajā puslaikā Solers realizēja vēl divus 11 metru soda sitienus, kuri tika piešķirti pēc VAR izmantošanas. Vispirms 54.minūtē pēc Marselu strīdīga pārkāpuma soda laukumā Solers panāca 3:1, bet deviņas minūtes vēlāk viņš vēl vienu "pendeli" realizēja pēc Karlosa Ramosa acīmredzamas spēles ar roku. Šoreiz spāņu pussargs sita pretējā stūrī un Kurtuā uzminēja virzienu, taču abos gadījumos "Real" vārtsargs bija bezspēcīgs.

"Ar mums šodien notika viss iespējamais," pēc mača teica "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns. "Tiesneši ir šeit, lai pārraudzītu maču. Trīs "pendeles" un bumba savos vārtos bija par daudz."

Zidāns atzina savu vainu zaudējumā. "Esmu treneris un man jāatrod risinājums jebkurai spēlei. Pēc rezultāta izlīdzināšanas mača ritējums pilnībā mainījās. Var meklēt tūkstošiem iemeslu, bet nedrīkst meklēt attaisnojumus," pauda Zidāns.

Jauno nedēļu kopvērtējuma līderes godā sagaidījusi Sansevastjanas "Real Sociedad", kas mājās ar 2:0 (2:0) uzveica "Granada" komandu. Uzvarētājiem vārtus spēles trešajā desmitminūtē guva Načo Monreals un Mikels Ojarsabals.

Vēl no vadošajām komandām svētdien "Villarreal" viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja "Getafe" futbolistus.

Jau ziņots, ka argentīniešu futbolists Lionels Mesi sestdien Spānijas čempionāta spēlē iesaistījās vien otrajā puslaikā, bet tas viņam neliedza gūt divus vārtus, tādējādi kaldinot savas komandas "Barcelona" drošu panākumu. "Barcelona" savā laukumā ar 5:2 (1:1) uzvarēja Seviljas "Real Betis".

Citā spēlē Madrides "Atletico" mājās ar 4:0 (2:0) sagrāva "Cadiz" komandu. Madrides vienības pirmos un pēdējos vārtus guva Žuāu Fēlikss, bet Markoss Ljorente un Luiss Svaress attiecīgi izcēlās pirmā puslaika vidū un otrā sākumā.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 20 punktiem deviņās spēlēs ieņem "Real Sociedad", bet otrā ar 18 punktiem ir Villarreal". Tālāk ar 17 punktiem septiņās spēlēs seko Madrides "Atletico", ceturtā ar 16 punktiem astoņos dueļos ir Madrides "Real", bet tālāk ar 14 punktiem seko "Granada" un "Cadiz" vienības. "Barcelona" ar 11 punktiem septiņās cīņās ir astotā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Harijs Keins svētdien Anglijas premjerlīgā guva savus 150.vārtus karjerā, bet viņa pārstāvētajai Totenhemas "Hotspur" ar to bija gana, lai izcīnītu uzvaru.

"Hotspur" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Vesthemas "United".

Vienīgie vārti spēlē tika gūti divas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad Meta Dohertija centrējumu soda laukumā ar galvu vārtos novirzīja Keins.

Spēles 13.minūtē ar sitienu vilcinājās Honmiņs Sons, kā rezultātā aizsargs viņu atbruņoja, bet 40.minūtē soda laukumā pārkāpumu pieprasīja Keins, taču soģis šo lūgumu ignorēja.

69.minūtē Konora Galagera ("United") sitiens atdūrās pret vārtu stabu, bet Karloss Vinisiuss septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām sita vārtu apakšējā stūrī, taču vārtu guvumu svinēt liedza Sema Džonstona sniegums.

Keins svētdien kļuva par desmito futbolistu, kuram Anglijas premjerlīgā karjeras laikā izdevies gūt vismaz 150 vārtus.Pirmo vietu ar 260 "goliem" ieņem Alans Šīrers.

Keinam 150.vārtus izdevās gūt 218.spēlē, bet mazāk mači no "150 vārtu kluba" bija nepieciešami vien Šīreram un Serhio Agvero.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgā Keins arī izcēlās pret Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas, kas viņam "Hotspur" rindās kopumā bija 200.vārti.

Citā spēlēs Lesteras "City" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Uzvaras vārtus Lesteras komandā 15.minūtē guva Džeimijs Vārdijs. Viesu spēlētājs soda laukumā bumbu skāra ar roku, bet Vārdijs vēlāk realizēja "pendeli", ko vēlreiz nespēja paveikt sešas minūtes līdz puslaika beigām.

Vārdijam tie bija astotie vārti šajā sezonā.

Citā spēlē čempione "Liverpool" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Mančestras "City".

"Pendeli" 13.minūtē realizēja Mohameds Salāhs, vadībā izvirzot liverpūliešus, bet Gabriels Hesus 31.minūtē no tuvas distances izcēlās pēc Kevina de Brujnes piespēles. De Brujne 42.minūtē neiesita soda sitienu, kas viņa komandai, iespējams, garantētu uzvaru.

Dienas pēdējā spēlē Londonas "Arsenal" savā laukumā negaidīti ar 0:3 (0:1) piekāpās Birmingemas "Aston Villa". 

Džons Makgins viesus vadībā izvirzīja jau pirmajā minūtē, bet ar VAR tehnoloģijas palīdzību tiesnesis konstatēja, ka iepriekš bijis aizmugures stāvoklis. "Arsenal" pēc veiksmīgā lēmuma turpmākajās minūtēs klājās krietni sliktāk. Pirmie vārti tika zaudēti pēc Bukajo Sakas kļūdas 25.minūtē, bumbai ielidojot savos vārtos, bet pretinieku atspēlēšanos "Aston Villa" rindās pārtauca Ollija Vatkinsa divi precīzie sitieni 72. un 75.minūtē.

Čempionāta vadībā pēc astoņām spēļu kārtām ar 18 punktiem ir Lesteras vienība, par vienu mazāk ir "Hotspur" un "Liverpool", bet tālāk ar 16 punktiem seko "Southampton". Vēl sešiniekā ar 15 punktiem attiecīgi atrodamas Londonas "Chelsea" un "Aston Villa".

Pagājušajā sezonā "Liverpool" pēc 30 gadu pārtraukuma pirmo reizi izcīnīja Anglijas spēcīgākā čempionātā trofeju.