foto: imago images/ActionPictures
Latvijas hokeja izlase Vācijas kausa otrajā spēlē zaudē turnīra saimniecei
Hokejs
2020. gada 7. novembris, 20:42

Latvijas hokeja izlase Vācijas kausa otrajā spēlē zaudē turnīra saimniecei

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien vienā no vecākajiem hokeja turnīriem Eiropā - "Deutschland Cup" - piekāpās sacensību saimniecei Vācijai, ar kuru svētdien spēlēs cīņā par pirmo vietu turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija piekāpās Vācijai ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2).

Lielisku spēli vārtos savā debijā pieaugušo izlasē aizvadīja Rūdolfs Lazdiņš no "Olimp"/"Venta 2002" kluba. Viņš kapitulēja tikai vienreiz.

Ilgu laiku laukumā norisinājās divu līdzvērtīgu pretinieku cīņa, kuras beigās veiksme uzsmaidīja mājiniekiem.

Trešās trešdaļas sākumā viens pret vārtsargu izgāja Andris Džeriņš, taču divcīņā uzvarēja vārtsargs.

Vārtus nedaudz vairāk nekā piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām guva Marsels Nēbelss, raidot ripu pustukšos vārtos pēc tam, kad viņam tieši uz nūjas bija atlēkusi vārtsarga atvairītā ripa.

Jau spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, ripu vēlreiz Latvijas vārtos iemeta Matiass Plahta.

Par labākajiem abās komandās tika atzīti komandu vārtsargi - Lazdiņš un Felikss Brikmans.

Jau ziņots, ka piektdien Latvija ar 4:2 pārspēja Vācijas U-23 valstsvienību. Ceturtdien savā starpā tikās abas Vācijas izlases, ar 7:2 uzvarot nacionālajai valstsvienībai.

Latvijas un Vācijas izlases svētdien spēkosies vēlreiz, aizvadot cīņu par pirmo vietu turnīrā.

Uz turnīru Krēfeldē devušies 27 spēlētāji - trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Izlases pirmais vārtsargs ir Vankūveras "Canucks" paspārnē esošais Artūrs Šilovs, bet no aizsargiem Latvijas izlases kreklā var redzēt tādus hokejistus kā Artūrs Kulda, Kārlis Čukste, Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs. Savukārt uzbrukumā no vadošajiem spēlētājiem izlasi pārstāv Mārtiņš Karsums, Rihards Bukarts, Andris Džeriņš un Gunārs Skvorcovs.

Pirmie trīs no uzbrucējiem šosezon aizvien vēl nav tikuši pie jauna līguma, kamēr Skvorcovs Pekinas "Kuņluņ Red Star" rindās piedalījies četrās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No vietējā čempionāta uzbrucējiem visspilgtāko sniegumu demonstrējis Nikolajs Jeļisevejs, kurš "Olimp"/"Venta 2002" rindās 12 spēlēs iekrājis desmit vārtus un tikpat rezultatīvas piespēles. Par četriem punktiem mazāk (6+10) ir uz izlasi neizsauktajam Bruno Zabim, bet vēl viens liepājnieks Egīls Kalns atzīmējies ar desmit "goliem" un piecām piespēlēm.

Tikmēr aizsargs Kristofers Bindulis izlasei pievienojās Vācijā.

Latvijas izlases galvenais treneris turnīrā ir Artis Ābols, kuram asistē Herberts Vasiļjevs, Edgars Masaļskis un Maksims Širokovs, kā arī katru dienu notiek komunikācija ar Bobu Hārtliju, kopīgi pieņemot lēmumus par spēlētāju virknējumiem.

Komanda uz turnīru devās trešdien, 4.novembrī, un atpakaļ būs pirmdien, 9.novembrī. Katrs komandas dalībnieks veica divus Covid-19 testus gan pirms treniņnometnes sākuma, gan pirms izlidošanas uz Vāciju. Divreiz testi būs jāveic arī pēc atgriešanās.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā visiem nacionālās izlases spēlētājiem Covid-19 testi bija negatīvi.

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīrā "Deutschland Cup":

Vārtsargi - Artūrs Šilovs, Kārlis Beķeris-Brīvkalns (abi - Hokeja skola "Rīga"), Rūdolfs Lazdiņš ("Olimp"/"Venta 2002");

Aizsargi - Artūrs Kulda, Artūrs Salija (abi - bez kluba), Ēriks Ševčenko, Harijs Brants (abi - "Zemgale"/LLU), Kārlis Čukste, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs (visi - "Mogo"/LSPA), Arvils Bergmanis ("Olimp"/"Venta 2002"), Kristofers Bindulis (Krēfeldes "Penguine", Vācija);

Uzbrucēji - Vitālijs Pavlovs, Rihards Bukarts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Frenks Razgals, Renārs Krastenbergs (visi - bez kluba), Gatis Sprukts, Emīls Ezītis, Nikolajs Jeļisejevs (visi - "Olimp"/"Venta 2002") Egils Kalns, Raivo Freidenfelds, Kārlis Ozoliņš (visi - "Liepāja"), Ralfs Jevdokimovs ("Zemgale"/LLU), Oskars Batņa ("Anglet", Francija), Gunārs Skvorcovs (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL).