foto: Shutterstock
Pretinieka rupjība liedz Liepiņam cīnīties par uzvaru "Vuelta a Espana" posmā
Viens no Latvijas vadošajiem riteņbraucējiem Emīls Liepiņš.
Citi sporta veidi
2020. gada 30. oktobris, 09:28

Pretinieka rupjība liedz Liepiņam cīnīties par uzvaru "Vuelta a Espana" posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ("Trek-Segafredo") ceturtdien "Vuelta a Espana" devītajā posmā izcīnīja augsto 13.vietu, bet par uzvarētāju kronēts vācietis Paskāls Akermans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien sportisti mēroja sprinteriem pateicīgu 157,7 kilometrus garu distanci.

Sākotnēji par devītā posma uzvarētāju kļuva īrs Sems Benets ("Deceuninck - Quick Step"), kurš distancē pavadīja trīs stundas 39 minūtes un 55 sekundes, finišējot kopā ar lielu grupu. Uzreiz aiz viņa ierindojās Akermans ("Bora - hansgrohe"), kuru žūrija vēlāk atzina par uzvarētāju, jo Benets finiša spurtā nevairījās izmantot elkoņus.

Distances pēdējā kilometrā Liepiņš bija līderu grupā un brauca blakus Benetam, kurš apzināti ar plecu un galvu vairākkārt iesita Latvijas riteņbraucējam. Liepiņš šī iemesla dēļ zaudēja tempu un nespēja pacīnīties par iekļūšanu sešiniekā, bet līdz ar pieņemto lēmumu Benets no pirmās pozīcijas atkrita uz lielās grupas beigām - 110. vieta.

Augstāk minēto apstākļu dēļ otro vietu izcīnīja beļģis Gerbens Teisens ("Lotto Soudal"), bet trešais bija vācietis Makss Kanters ("Sunweb").

Arī šodienas jubilārs Liepiņš savā 28 dzimšanas dienā finišēja kopā ar uzvarētāju, ierindojoties 13. pozīcijā, kas sportistam ir karjeras labākais sniegums. Iepriekš Liepiņš "lielajās" tūrēs nav piedalījies.

107 kilometrus pirms finiša sadursmē cieta Akermans, taču viņš spēja turpināt sacensības, lai arī otrs cietušais spānis Hektors Saess ("Caja Rural - Seguros RGA") palika sēžam uz asfalta. Sportists pēc sadursmes bija pamatīgi apskādējis savu ķiveri, taču finišu sasniedza nepilnu minūti aiz uzvarētāja - 117. vieta.

Nepilnus 15 kilometrus vēlāk notika vēl viena sadursme starp diviem sportistiem, taču peletons turpināja ceļu pretim finišam. 13 kilometrus pirms finiša riepa sprāga sprinta kopvērtējuma līderim Primožam Rogličam no Slovēnijas ("Jumbo-Visma"), kā rezultātā viņš neturpināja cīņu par uzvaru un finišēja 44.vietā.

Piektdien riteņbraucējiem priekšā vēl viens līdzens posms, kas būs 185 kilometrus garš.

Kopvērtējuma līderis ekvadorietis Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers") tuvāko sekotāju Rogliču apsteidz par 13 sekundēm, bet vēl 15 sekundes zaudē Dens Mārtins no Īrijas ("Israel Start-Up Nation"). Liepiņš līderim zaudē nedaudz vairāk par stundu un 35 minūtēm, aizņemot 104.vietu kopvērtējumā.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres, tāpēc par komandas pirmo numuru kļuvis Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.