foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ilmārs Bricis veiks Latvijas biatlona izlases galvenā trenera pienākumus Pasaules kausa posmos
Ilmārs Bricis bija ilggadējs Latvijas biatlona izlases līderis.
Citi sporta veidi
2020. gada 29. oktobris, 16:02

Ilmārs Bricis veiks Latvijas biatlona izlases galvenā trenera pienākumus Pasaules kausa posmos

Jauns.lv / LETA

Ilmārs Bricis veiks Latvijas izlases galvenā trenera pienākumus Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Pasaules kausa posmos, apstiprināja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pieredzes bagātais biatlonists Bricis, kurš vairākus gadus strādā trenera arodā, amatā tika apstiprināts otrdien ar vienbalsīgu LBF valdes lēmumu.

"Izlases galvenajam trenerim jāpiešķir pilnvaras, kas ļautu risināt administratīvos jautājumus uz vietas Pasaules kausa posmos. Ne es kā prezidente, ne viceprezidents nebraucam uz visiem Pasaules kausa posmiem, kur šie lēmumi tiek pieņemti," skaidroja Broka.

Bricis galvenā trenera amatā apstiprināts, jo tieši ar viņu šovasar kopā strādājuši daži no Pasaules kausa posmu dalībniekiem. Tikmēr Māra Čakara pārziņā būs IBU Kausa posmu dalībnieki un jaunie sportisti.

"Tā kā šīs sacensības nenotiek vienā vietā, tad vienam trenerim fiziski nav iespējams strādāt gan ar IBU Pasaules kausa, gan ar IBU Kausa komandām. Lai būtu statuss ar tiesībām piedalīties treneru un sacensību sapulcēs pie nolikumu izstrādes, ir jāpiešķir nacionālās federācijas pilnvarojums kas saucas galvenais treneris jeb "team leader". Un tas būs Ilmārs Bricis, kurš šos pienākumus jau ir pildījis un savu statusu nopelnījis. Viņš šovasar ir paplašinājis savu komandu, strādājot ar vairākiem audzēkņiem. Papildus tehniskajiem pienākumiem viņš uzņemsies arī komandas vadītāja lomu," stāstīja Broka.

Tāpat darbu izlasē turpinās Valdis Bērziņš un Intars Berkulis, kuri uz maiņām strādās Pasaules kausa posmos, palīdzot Bricim.

Jaunajai sezonai ārzemēs gatavojas ne tikai Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, bet arī pārējie izlases sportisti.

"Čakara vadītā komanda šonedēļ dodas slēpot uz Somiju. Principā visi mūsu sportisti ir ārzemēs. Neskatoties uz visiem apstākļiem, darbs vasarā ir bijis pamatīgs ar vairākām nometnēm ārpus Latvijas," uzsvēra Broka.

Bricis biatlonista karjerai pielika punktu 2012. gadā, bet pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, kuru vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr 2016. gadā viņš 46 gadu vecumā nolēma atgriezties biatlona trasē, lai palīdzētu Latvijai ar pilnu stafetes komandu kvalificēties 2018. gada olimpiskajām spēlēm, taču mērķis netika sasniegts.

Bricis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Tāpat Bricis piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, kur labākais sasniegums ir 2006.gadā Turīnā izcīnītā ceturtā vieta iedzīšanā.

Latvijas sportists vairākas reizes kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa posmos.

2020./2021. gada Pasaules kausa sezona sāksies pēc mēneša ar posmu Kontiolahti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās