foto: Ieva Leiniša/LETA
FK "Liepāja" pārmet virslīgas Organizācijas komitejai prettiesisku lēmumu; pieprasa RFS zaudējumu
Liepājas klubs uzsvēra, ka tas bija gatavs nodrošināt un apmaksāt RFS komandai ēdināšanu un izmitināšanu, taču rīdzinieki no šīs iespējas esot atteikušies.
Futbols
2020. gada 27. oktobris, 11:02

FK "Liepāja" pārmet virslīgas Organizācijas komitejai prettiesisku lēmumu; pieprasa RFS zaudējumu

Jauns.lv / LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas komanda "Liepāja" vēstulē Latvijas Futbola federācijai (LFF) pirmdien pārmet virslīgas Organizācijas komitejai prettiesisku lēmumu un pieprasa piešķirt RFS tehnisko zaudējumu par 17. oktobrī nepabeigto spēli, vēstīts Liepājas kluba tīmekļa vietnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka virslīgas čempionāta Organizācijas komiteja pēc 17.oktobra "Liepājas" un RFS mača Liepājā, kas tika pārtraukts 66.minūtē nepietiekama apgaismojuma stadionā dēļ, pieņēma lēmumu, ka tas tiks pārspēlēts 25.novembrī, sākot ar pirmo minūti.

Pirmdien vēstulē LFF Disciplinārajai komitejai "Liepāja", atsaucoties uz virslīgas reglamenta punktu 8.3, kas paredz pēdējo divu spēļu kārtu sacensības 22. un 29.novembrī sākt vienlaicīgi, lūdza paātrināti izskatīt kluba 23.oktobra iesniegumu LFF par RFS vienpusēju atteikšanos turpināt 22. kārtas spēli Liepājā.

"Liepāja", "ņemot vērā šo bezprecedenta gadījumu visā Latvijas futbolā ar RFS vienpusēju atteikumu turpināt iepriekšminēto maču, kā arī virslīgas Organizācijas komitejas prettiesisko lēmumu (2020.gada 19.oktobra protokols Nr. 2020/08)", lūdz izskatīt 23.oktobra iesniegumu līdz 30.oktobrim, lai jebkurai no pusēm būtu iespēja pārsūdzēt lēmumu LFF Apelācijas komisijā un Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā.

Jau ziņots, ka spēles delegāts Sergejs Braga, kā arī divi LFF Sacensību nodaļas darbinieki Artūrs Saļņikovs un Jurijs Andrejevs ieteikuši spēli turpināt 18.oktobra rītā, taču RFS šādam solim nepiekrita, jo Rīgas klubam tāpat kā liepājniekiem trešdien bija jāaizvada svarīga Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēle.

Liepājas klubs uzsvēra, ka tas bija gatavs nodrošināt un apmaksāt RFS komandai ēdināšanu un izmitināšanu, taču rīdzinieki no šīs iespējas esot atteikušies.

Vēju pilsētas komanda arī atzīmēja, ka virslīgas čempionāta organizācijas komiteja pārsniegusi savas pilnvaras, jo tai nav bijis tiesību pieņemt lēmumu par spēles atkārtotu aizvadīšanu. Šādas pilnvaras esot tikai LFF juridiskajām struktūrām - Disciplinārlietu komitejai un Apelāciju komitejai, savu viedokli klāstīja "Liepāja".

"Liepāja", atsaucoties uz Disciplināro reglamentu, norādīja, ka LFF normatīvajos dokumentos ir paredzēta spēles atsākšana. Tāpat liepājnieki norādīja uz reglamenta pielikuma 5.2.punktu, kas paredz tehnisko zaudējumu un 700 eiro naudas sodu komandai, kas atsakās turpināt spēli.

Balstoties uz disciplināru reglamentu, "Liepāja" pieprasīja RFS par atteikšanos turpināt 22.kārtas spēli piešķirt zaudējumu ar 0:3 un 700 eiro naudas sodu.

Jau ziņots, ka cīņas pārtraukšanas brīdī ar 1:0 vadībā bija mājinieki, otrā puslaika sākumā vadību "Liepājai" ar teicamu tālsitienu panākot Mārtiņam Ķiguram.

Virslīgas čempionāta Organizācijas komiteja savā lēmumā norādīja, ka, pamatojoties uz virslīgas čempionāta reglamentu, laukuma saimnieku komandai ir jānodrošina, ka stadionam, kurā tiek rīkota spēle, ir jāatbilst LFF klubu licencēšanas noteikumiem, LFF stadionu un infrastruktūras noteikumiem un jābūt savlaicīgi sagatavotam divas stundas pirms spēles sākuma.

Savukārt AS "Sadales tīkls" pēc "Liepājas" pieprasījuma savā vēstulē norādīja, ka elektroapgādes pārtraukumos, kas spēles otrajā puslaikā gadījās divreiz, var būt vainojamas ne vien problēmas publiskajā elektrotīklā, bet arī klientu īpašumu iekšējos elektrotīklos. Tādējādi virslīgas Organizācijas komiteja nevarēja viennozīmīgi secināt, vai par pēkšņajām apgaismojuma problēmām atbildība ir tikai spēles organizatoriem - mājinieku klubam "Liepāja".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Izvērtējot "Liepājas" atbildības un vainas pakāpi minētajā situācijā un ņemot vērā to, ka virslīgas čempionāta reglaments neparedz spēles turpināšanu, taču paredz spēles pārcelšanu, komiteja vienbalsīgi nolēma noteikt jaunu spēles datumu starp "Liepājas" un RFS komandām.

Komandām jātiekas Liepājā 25.novembrī, plkst.13, spēli sākot no pirmās minūtes. Mača norises datums var mainīties atkarībā no abu vienību sekmēm Latvijas kausa izcīņas turnīrā.

17.oktobra spēlē fiksētās disciplinārās sankcijas, spēlētāju maiņas un vārtu guvums tika anulēti.

"Liepāja" ar 32 punktiem 22 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu, un tai trīs punkti vajadzīgi cīņā par labāko četrinieku, kas var nodrošināt vietu nākamās sezonas Eiropas līgas turnīrā, bet RFS ar 54 punktiem ir otrā, un tai uzvara vajadzīga, lai turpinātu pakaļdzīšanos līderei "Riga", kas šobrīd aizvadījusi par maču vairāk un atrodas deviņu punktu attālumā.