foto: AFP/Scanpix
VIDEO: viņš piedzima bez rokām, bet izdomāja, kā kļūt par labu snūkera spēlētāju
Mohameds Ikrams neplāno apstāties pie sasniegtā un cer nest Pakistānas vārdu pasaulē.
Sporta zvaigznes
2020. gada 26. oktobris, 13:55

VIDEO: viņš piedzima bez rokām, bet izdomāja, kā kļūt par labu snūkera spēlētāju

Jauns.lv

32 gadus vecais pakistānietis Mohameds Ikrams piedzima bez rokām, tomēr tas viņam nav patraucējis darīt labi to, ko viņš iemīlēja jau bērnībā – spēlēt snūkeru. Puisis dzīvo trūcīgā ģimenē un nekad nav gājis skolā, bet tagad par viņu runā ne vien Pakistānā, bet pat visā pasaulē.

Pendžābas provincē Pakistānā dzīvojošais Mohameds Ikrams, kuram ir piecas jaunākas māsas un divi jaunāki brāļi, snūkera spēli iemīlēja jau bērnībā. Viņš atceras, ka 10 gadu vecumā skatījies, kā citi bērni uz ielas dauzīja bumbiņas uz noputējušiem biljarda galdiem. “Toreiz es tik ļoti vēlējos, lai man būtu rokas un arī es varētu kopā ar viņiem spēlēt šo spēli,” stāsta Ikrams.

Puisis nesamierinājās ar situāciju un izdomāja veidu, kā arī viņš varētu spēlēt iemīlēto spēli. Sākumā cilvēki nevēlējās pieņemt šādu spēles stilu, kad ierasto kiju vietā Mohameds izmanto savu zodu. “Cilvēki klubā neticēja, ka es varētu spēlēt ar savu zodu, bet, laikam ejot, viņi sāka apbrīnot manas prasmes.”

Snūkerists bez rokām jau uzvarējis vairākās sacensībās

32 gadus vecais pakistānietis Mohameds Ikrams piedzima bez rokām, tomēr tas viņam nav patraucējis darīt labi to, ko viņš iemīlēja ...

gallery icon
27

Samundri pilsētas “Kiju kluba” īpašnieks Mohameds Nadīms atceras, kā pirms kādiem desmit divpadsmit gadiem liedzis Ikramam spēlēt viņa klubā, tomēr snūkerists nesamierinājās ar atteikumu. “Kad pirmo reizi ieraudzīju, kā viņš sit pa bumbiņu, tas mani vienkārši pārsteidza, jo viņš to darīja gluži kā visi citi snūkeristi, tikai turot rokās kiju.

Tā arī sākās Ikrama ikdienas 12 kilometru garais ceļš uz klubu. Viņš snūkeru spēlē uz viena no septiņiem “Kiju kluba” galdiem teju katru dienu un tā jau vairākus gadus. “Esmu saticis daudzus ļoti labus snūkera spēlētājus, kuri mani sauc par ģēniju un apgalvo, ka es varētu Pakistānu padarīt slavenu visā pasaulē.”

foto: AFP/Scanpix
Mohameds Ikrams neplāno apstāties pie sasniegtā un cer nest Pakistānas vārdu pasaulē.

“Dievs man nav devis rokas, bet iedeva drosmi. Es izmantoju savu garu, lai piepildītu ambīcijas. Gribu, lai cilvēki saprot, ka neviens nedrīkst zaudēt cerību. Ikvienam gadīsies grūtības ceļā uz saviem lielajiem mērķiem.”

Ikrams savā snūkerista karjerā jau uzvarējis trīs vietējā mēroga sacensībās. Viņa popularitāte sākusi strauji augt, turklāt ne vien Pendžābas provincē, bet visā Pakistānā. Ikrams ar to neplāno apstāties un cer tikt pie iespējas piedalīties sacensībās ārzemēs.