foto: Zumapress/Scanpix
Amerikāņi tik naski godina bojāgājušo basketbola leģendu Kobi Braientu un viņa meitu, ka rodas aizdomas par augstākiem spēkiem
Džannas un Kobes Braientu nāve šī gada sākumā satrieca visu pasauli.
Sporta zvaigznes
2020. gada 24. oktobris, 07:48

Amerikāņi tik naski godina bojāgājušo basketbola leģendu Kobi Braientu un viņa meitu, ka rodas aizdomas par augstākiem spēkiem

Jauns.lv

Izcilais Losandželosas "Lakers" basketbolists Kobe Braients iedvesmojis daudzus cilvēkus gan ASV, gan visā pasaulē. Viņš kļuva par īstu mērķtiecības un līderības paraugu ne vien sportā, bet ikvienā dzīves jomā.

Pagājuši jau teju deviņi mēneši kopš traģiskā aviokatastrofā dzīvību zaudēja viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Kobe Braients un viņa meita, talantīgā jaunā basketboliste 13 gadus vecā Džanna Braienta, bet cilvēki turpina viņu pieminēt. Kā liecina vietnē "BabyCenter" apkopotie ASV jaundzimušo vārdi, tieši Kobe zēnu vidū ir visstraujāk popularitāti gūstošais vārds.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

Visai specifiskais vārds, ko pats basketbolists saņēmis par godu pasaulē vienai no dārgākajām gaļām (Kobes liellopam, angliski "Kobe beef"), tagad ir 216. populārākais jaundzimušo zēnu vārds ASV. Pēc basketbola zvaigznes nāves šis vārds topā pakāpies par 379 pozīcijām.

Savukārt Džannas vārds pēc 52 pozīciju kāpuma pašlaik kļuvis par 24. populārāko meiteņu vārdu ASV. Visai zīmīgi, ka Kobe Braients otro pusi savas karjeras spēlēja tieši ar 24. numuru (karjeras sākumā bija numurs 8). Visai patīkama sakritība dažādiem mistikas un augstāku spēku piekritējiem.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Džannas vārdu, godinot sava laba drauga un viņa meitas piemiņu, savai jaundzimušajai meitai devis arī slavenais spāņu basketbolists, kādreizējais Losandželosas "Lakers" centra spēlētājs Pau Gasols un viņa sieva Keta Gasola. Viņu meitiņa tika nosaukta par Elisabeti Džannu Gasolu.

Kā zināms, Losandželosas "Lakers" pirms pāris nedēļām tika kronēti par Covid-19 pandēmijas izjauktās NBA sezonas čempioniem. Kluba spēlētāji, treneri, pārstāvji savās uzrunās nekautrējās pieminēt, ka viņiem panākumā palīdzējis arī priekšlaicīgi mirušais Braients.

Jau ziņots, ka 26, janvārī netālu no Kalabasas Kalifornijā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl astoņi cilvēki. Aviokatastrofā bojā gāja sporta leģendas otra vecākā meita 13 gadus vecā Džanna, lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džiannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita jaunā basketboliste Peitona.