foto: BNS Foto/Scanpix
FOTO: “Maska aptur vīrusu, bet ne emocijas!” Tūkstoši basketbola līdzjutēju Kauņā atbalsta “Žalgiri”
Kauņas "Žalgiris" basketbolisti pēc uzvaras.
Basketbols
2020. gada 16. oktobris, 12:10

FOTO: “Maska aptur vīrusu, bet ne emocijas!” Tūkstoši basketbola līdzjutēju Kauņā atbalsta “Žalgiri”

Jauns.lv

Kamēr Latvijā sporta dzīve tikusi krietni ierobežota un dažādi sporta pasākumi norit ar niecīgu skatītāju skaitu, pie mūsu kaimiņiem lietuviešiem, kur Covid-19 pandēmijas situācija ir salīdzināma ar mūsējo, Kauņas “Žalgira” maču noraudzījās vairāk nekā 5 tūkstoši basketbola draugu.

15. oktobrī Kauņā “Žalgira” arēnā viesojās 2019. gada ULEB Eirolīgas čempione un 2020. gada pārtrauktās sezonas tā brīža līdervienība Stambulas “Anadolu Efes”.

Lietuvieši mīl basketbolu, un to nespēj ietekmēt pat Covid-19 pandēmija. Ceturtdienas vakarā Kauņā tika aizvadīta pirmā “Žalgira” Eirolīgas mājas spēle šosezon, un sezonas atklāšanu “Žalgiris” allaž nosvin īpaši. Šoreiz 5011 skatītāju klātbūtnē.

Tūkstoši basketbola līdzjutēju Covid-19 pandēmijas laikā 2020. gada oktobrī atbalsta Kauņas "Žalgiri"

Kamēr Latvijā sporta dzīve tikusi krietni ierobežota un dažādi sporta pasākumi norit ar niecīgu skatītāju skaitu, pie mūsu kaimiņiem lietuviešiem, ...

gallery icon
50

Jau pirms mača tika izziņots, ka spēle noritēs, ievērojot stingrus epidemioloģiskās drošības noteikumus. Pie ieejas arēnā tiks pārbaudīta visu apmeklētāju, darbinieku un spēlētāju ķermeņa temperatūra; ja tā būtu augstāka par 37,3 grādiem pēc Celsija, šīs personas “Žalgiris” arēnā netiktu ielaistas.

Tāpat arī pie visām ieejas durvīm atradās dezinfekcijas līdzekļi, bija arī papildu norādes, lai varētu labāk organizēt apmeklētāju plūsmu un fani lieki nedrūzmētos, meklējot savu vietu.

Vēl pirms fanu ierašanās visi durvju rokturi un citas virsmas arēnā tika rūpīgi dezinficētas, solīja arēnas pārstāvji.
Lai novērstu apmeklētāju drūzmēšanos, visas biļetes uz “Žalgiris” spēlēm jau kopš Covid-19 pandēmijas sākuma var iegādāties vien internetā, biļešu kases ir slēgtas.

Kā pārliecinājās Jauns.lv, Zalgiris.lt vietnē biļetes tika pārdotas vien uz katru otro vietu arēnā, turklāt tikai noteiktās zonās, kas neatrodas tuvu rezervistu soliņiem un spēles laukumam.

Šoreiz, lai vēl vairāk iedvesmotu fanus nākt uz arēnu un atbalstīt savu komandu klātienē, “Žalgiris” mārketinga pārstāvji katram apmeklētājam bija sarūpējuši dāvanu - īpašu sejas aizsargmasku zaļi baltā krāsā ar kluba logotipu un uzrakstu “Maska aptur vīrusu, bet ne emocijas!”

Jāpiebilst, ka sejas aizsargmasku nēsāšana epidemioloģisko drošības pasākumu ietvaros netiek pieminēta, jo Lietuvā tā ir pašsaprotama visur publiskās vietās iekštelpās.

View this post on Instagram

Kaukės sulaiko virusą, bet ne emocijas 🌊

A post shared by BasketNews.lt (@basketnews) on

Arī sniegums laukumā "Žalgiris" komandai jau no paša sezonas sākuma ir tiešām iespaidīgs. Ceturtdien tika izcīnīta jau ceturtā uzvara četros mačos. Bez sava līdera Šeina Larkina spēlējošais Turcijas klubs tika pieveikts ar 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18).
Austrijas speciālista Martina Šillera vadītajā Lietuvas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Naidžels Heijss, kamēr Stambulas klubā ar 20 punktiem izcēlās Braiens Danstons.

“Žalgiris” šobrīd ir vienīgā Eirolīgas komanda, kas vēl nav šosezon zaudējusi (Sanktpēterburgas "Zeņit" ir piespriesti tehniskie zaudējumi) un pagaidām ir turnīra līdervienība.