foto: Evija Trifanova/LETA
Divi Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti Latvijas hokeja virslīgas komandā
Hokeja ripa.
Hokejs
2020. gada 10. oktobris, 12:05

Divi Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti Latvijas hokeja virslīgas komandā

Jauns.lv / LETA

Latvijas "Optibet" hokeja līgas vienībā "Zemgale"/LLU konstatēti divi saslimšanas gadījumi ar Covid-19, sestdien ziņo vietējā čempionāta rīkotāji.

Turnīra organizatori savā "Instagram" lapā ziņo, ka "Zemgale"/LLU komandā saslimšana ar Covid-19 noteikta divām personām. Paziņojumā gan nav minēts vai konkrētās personas ir hokejisti, vai treneri.

Sestdien "zemgaliešiem" Rīgā bija plānota spēle pret "Mogo"/LSPA komandu, bet šis duelis uz nenoteiktu laiku ir pārcelts.

Septembra izskaņā vairāki Covid-19 gadījumi tika konstatēti citā virslīgas komandā Daugavpils "Dinaburga", kā rezultātā vienība bija spiesta pārcelt savas nākamās četras spēles.

28.septembrī sarunā ar ziņu aģentūru LETA Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols pauda, ka "Dinaburga" komandai nāksies divas nedēļas pavadīt karantīnā, bet pēc 10.oktobra tiks lemts par pārcelto spēļu norisi.

Turnīra tabulas vadībā ar 11 punktiem septiņos dueļos "Olimp"/"Venta 2002", otrā vieta ar desmit punktiem sešās cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet tikpat punktu septiņos dueļos ir arī "Mogo"/LSPA un "Liepājai". Tālāk astoņās spēlēs pieci punkti ir Hokeja skolai "Rīga" bet trīs - "Prizmai"/IHS, kamēr Daugavpils "Dinaburga" četros mačos palikusi bešā.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skolas "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas" komandas.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.