foto: AFP/Scanpix
Cicips pirmo reizi karjerā sasniedz Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, kurā tiksies ar Džokoviču
Grieķijas tenisists Stefans Cicips.
Citi sporta veidi
2020. gada 7. oktobris, 23:58

Cicips pirmo reizi karjerā sasniedz Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, kurā tiksies ar Džokoviču

Jauns.lv / LETA

Grieķijas tenisists Stefans Cicips trešdien pirmo reizi karjerā sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, kurā tiksies ar planētas otro raketi vīriešu tenisā Novaku Džokoviču no Serbijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cicips ceturtdaļfinālā nepilnu divu stundu laikā ar 7-5, 6-2, 6-3 pārspēja krievu Andreju Rubļovu.

Cicips ir planētas sestā rakete un izsēts ar piekto numuru, bet Rubļovs rangā ieņem 12.vietu un Parīzē spēlēja ar 13.numuru. Pirms Francijas atklātā čempionāta Rubļovs sarūgtināja Cicipu Hamburgas turnīra finālā.

22 gadus vecais grieķis "Grand Slam" labāko četriniekā iekļuva arī pērn Austrālijā. Francijā līdz šim viņa labākais rezultāts bija pērn sasniegtā ceturtā kārta.

Tikmēr Džokovičs ceturtdaļfinālā vairāk kā trīs stundu mačā ar 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 pārspēja spāni Pavlo Karenjo-Bustu, kurš ATP rangā ir 18.vietā, bet Francijā bija izsēts ar 17.numuru.

Džokovičs "French Open" pusfinālā iekļuvis desmito reizi karjerā. No saviem 17 "Grand Slam" tituliem viņš Parīzē izcīnījis tikai vienu, triumfējot 2016.gada turnīrā.

Džokovičs ar Karenjo-Bustu tikās arī "US Open" astotdaļfinālā, kurā pirmajā setā zaudēja savaldīšanos un ar bumbiņu netīšām iesita vienai no līnijtiesnesēm. Tiesnesis lēma piešķirt uzvaru spāņu tenisistam, kurš kā vienīgais šajā sezonā ir pārspējis Džokoviču.

Cicips ar Džokoviču pēdējos pāris gados aizvadījuši piecas savstarpējās spēles, no kurām trīs pārāks bijis serbs. Šogad viņš grieķi uzvarēja Dubaijas turnīra finālā.

Otrā pusfinālā tiksies spānis Rafaels Nadals un argentīnietis Djego Švarcmans.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Šogad turnīrā nepiedalās ranga ceturtais numurs Rodžers Federers no Šveices.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās