foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix
NHL jaunā sezona varētu sākties 1. janvārī
Gerijs Betmens pauda cerību, ka katrai komandai izdosies aizvadīt pilnu sezonu jeb 82 spēles.
Hokejs
2020. gada 7. oktobris, 12:20

NHL jaunā sezona varētu sākties 1. janvārī

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2020./21. gada sezona, visticamāk, sāksies nākamā gada 1. janvārī, otrdien atklāja līgas komisārs Gerijs Betmens.

Iepriekš komisārs pieļāva iespēju, ka NHL hokejisti uz ledus atkal būs redzami jau 1. decembrī, bet vēlāk pēc tikšanās ar spēlētāju asociācijas pārstāvjiem, nolemts, ka līga tieksies jauno sezonu sākt mēnesi vēlāk nekā plānots iepriekš.

"Pagājusi nedaudz vairāk nekā nedēļa, kad kronējām Stenlija kausa čempionus. Balstoties uz to, ko iemācījāmies un uzzinājām, kā arī lietām, kas vēl aizvien nav skaidras, varu apstiprināt, ka jaunās sezonas sākumu plānojam 1.janvārī," teica Betmens.

Gadījumā, ja NHL jaunā sezona tiešām sāksies 1.janvārī, visticamāk, nenotiks "Winter Classic" spēle starp Minesotas "Wild" un Sentluisas "Blues", kas paredzēta vecgada vakarā.

Komisārs vēl neatklāja, kad varētu notikt pirmās komandu nometnes, bet skaidrs, ka tām būs jāatvēl vismaz divas nedēļas. NHL nometņu sākumu datumus plāno paziņot vēlāk.

NHL jauno spēlētāju drafta pirmā kārta notika otrdien, bet trešdien izloze plānota 2.-7.kārtā, savukārt brīvo aģentu tirgus būs atvērts no piektdienas.

Lai arī nav skaidrs kāda izskatīsies nākamā sezona, Betmens pauda cerību, ka katrai komandai izdosies aizvadīt pilnu sezonu jeb 82 spēles.

Tikmēr spēlētāju asociācijas izpilddirektors Dons Fers jau norādījis, ka hokejisti nepiekritīs sezonu aizvadīt "burbulī", kā tas notika šogad izslēgšanas spēlēs.

Vēlais NHL sezonas starts arī atstās iespaidu uz pasaules čempionātu, kas iepriekš tika pārcelts uz vēlāku norises laiku, lai palielinātu iespēju turnīrā redzēt arī kādu no NHL spēlētājiem.

Jau ziņots, ka Ņujorkas "Rangers" otrdien ar pirmo numuru izvēlējās talantīgo kanādieti Aleksi Lafrenjē.

Šosezon par Stenlija kausa čempioniem tika kronēti Tampabejas "Lightning" hokejisti, kuri finālā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica Dalasas "Stars".