foto: Zane Bitere/LETA
Janičenoks sola, ka Latvijas basketbola klubos vairs nebūs tik klaji Covid-19 protokola pārkāpumi kā Ogrē
Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks paļaujas uz Latvijas klubiem, ka tie turpmāk ievēros noteikumus.
Basketbols
2020. gada 6. oktobris, 08:33

Janičenoks sola, ka Latvijas basketbola klubos vairs nebūs tik klaji Covid-19 protokola pārkāpumi kā Ogrē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola klubi, ņemot vērā "Ogres" pieredzi, solījuši ievērot Covid-19 protokola noteikumus, sarunā uzsvēra Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pirmdien, 5.oktobrī, valdības ārkārtas sēdē atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP), šonedēļ varētu sākt diskutēt par pulcēšanās ierobežojumiem sporta pasākumos iekštelpās un pasākumos bez personificētām sēdvietām. Vienlaikus veselības ministre pauda, ka darba kārtībā ir arī jautājums par sporta pasākumiem iekštelpās. Viņa atsaucās uz nedēļas nogalē notikušajā basketbola spēlē novēroto, kad spēles laikā netika nodalītas skatītāju vietas.

Ministre neminēja konkrētu spēli, taču prasība par divu metru distances ievērošanu netika ievērota "Ogre" - "VEF Rīga" spēlē, kā arī daļēji pārējos divos sestdien notikušajos Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas mačos.

"Latvijas Basketbola savienības (LBS) izstrādātajā Covid-19 protokolā ir trīs galvenie punkti - zālē skatītāju skaits nevar pārsniegt 50% no tās ietilpības, nevar būt vairāk par 1000 cilvēkiem un jāietur divu metru distance. Ogrē no šiem trim punktiem netika ievērots noteikums par distancēšanos," skaidroja Janičenoks.

Latvijas basketbola līgu direktors pats apmeklēja sestdien, 3.oktobrī, Ogrē notikušo maču, un jau tobrīd viņam bijusi nelāga nojauta par negatīvo ažiotāžu, kas tika sacelta par noteikumu neievērošanu.

"Galvenā tribīne bija pilna, bet pārējās tribīnēs un balkonā bija maz skatītāju. Kad sākās spēle, redzēju, ka būs problēmas, taču to nevarēju novērst. Pēc tam uzreiz sazinājos ar kluba ģenerālmenedžeri Jāni Laganovski, un viņš atzina savu kļūdu un solīja nākotnē to labot. Runāju arī ar pārējiem Latvijas basketbola klubu vadītājiem, un viņi, ņemot vērā "Ogres" pieredzi un sacelto ažiotāžu, solīja darīt visu, lai tiktu ievēroti protokolā esošie noteikumi," teica Janičenoks.

Viņš paļaujas uz Latvijas klubiem, ka tie turpmāk ievēros noteikumus. "Ticu, ka tā nav noteikumu nerespektēšana. Drīzāk tas ir pieredzes trūkums šajā situācijā. Piemēram, Ventspils un Valmieras klubu pārstāvji teica, ka nākamās spēles tiks rīkotas, ievērojot absolūti visus noteikumus," atzina Janičenoks.

Latvijas basketbola klubiem šobrīd nav izvirzītas prasības obligāti veikt pārbaudes, taču, ja tāda būs uzraugošo iestāžu prasība, testi tiks veikti.

"Šobrīd sekojam līdzi tam, ko saka valdība. Ja komandā nevienam nav konstatēti saslimšanas simptomi, tad testi ir rekomendējami, bet ne obligāti. Taču, ja būs prasības par testu veikšanu, tad mēs to darīsim," uzsvēra Janičenoks.

Jau vēstīts, ka pirmdien ministri lēma par pienākumu iedzīvotājiem lietot mutes un deguna aizsegu sabiedriskajā transportā no šā gada 7.oktobra līdz 6.novembrim.

Tāpat šonedēļ varētu tikt vērtēts maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits pasākumos. Viņķele pirmdien atzina, ka pasākumos, kuros ir personificētas sēdvietas, inficēšanās riski ar Covid-19 ir mazāki, tomēr šonedēļ tiks vērtēts jautājums par pasākumiem bez personificētām vietām skatītājiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās