foto: Edijs Pālens/LETA
Skudra apmierināts ar jauno hokejistu veikumu uzvarā pār KHL "karstāko" komandu
Rīgas "Dinamo" pārtraukusi neveiksmju sēriju.
Hokejs
2020. gada 2. oktobris, 12:17

Skudra apmierināts ar jauno hokejistu veikumu uzvarā pār KHL "karstāko" komandu

Jauns.lv / LETA

Komandas jaunpienācēji sniedza mums vajadzīgo enerģiju un spēles ritmu, pēc uzvaras ceturtdien pēcspēles metienos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēlē ar Minskas "Dinamo" teica Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā pārspēja Minskas "Dinamo" ar 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 0:0, 1:0).

Vārtus rīdziniekiem guva Pāvels Černovs, kurš realizēja arī izšķirošo pēcspēles metienu, Metjū Majone un Gļebs Prohorenkovs.

Spēli aizvadot ar Covid-19 saslimšanas apstākļos daudziem Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlējošās jauniešu komandas "Rīga" hokejistiem, Skudra pateicās viņiem par ieguldījumu uzvarā.

"Patika, ka jaunie čaļi, kas ienāca komandā, mums iedeva vajadzīgo enerģiju un spēles ritmu, jo jauniešu komanda ir spēlējusi vairāk, ir spēļu ritmā, un viņi ļoti labi izskatījās," pēcspēles preses konferencē teica treneris. "Paldies viņiem par pašatdevi. Vakar un šodien dzirdētās taktiskās nianses, ko mēģinājām izpildīt šodienas spēlē, čaļiem bija jaunums, taču koncentrācijas viņiem pārsvarā pietika. Pateicoties agresīvai spēlei, jaunie mums sagādāja divus vairākumus, kas bija svarīgi."

Treneris ir apmierināts ar to, ka par spīti grūtībām komanda spēlēja līdz galam.

"Bija grūti, jo spēlējām pret šī brīža KHL "karstāko" komandu (kas bija uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas)," par spēli teica Skudra. "Jā, kļūdas bija, bet patika, ka nebaidījāmies spēlēt."

Viņš atzīmēja arī Jevgeņiju Gračovu un Genadiju Stoļarovu, kuri ilgākā laikā aizvadīja pirmo spēli un sniedza komandai to jaudu, kas komandai bija nepieciešama.

"Gribu pieminēt Lauri Dārziņu, kurš laukumā devās ne pilnīgi vesels, taču izgāja laukumā ar kapteiņa uzšuvi un darīja uz ledus visu, ko varēja," par pašaizliedzību hokejistu slavēja Skudra. "Tas ir ļoti svarīgi un patīkami".

Gļebs Prohorenkovs vēl trešdien aizvadīja spēli "Rīgas" rindās un bija pieteikts mačam ar Minskas "Dinamo" kā 13. uzbrucējs.

"Redzējām, ka viņš ir fiziski labi sagatavots, un jau no spēles sākuma gribējām viņu iesaistīt spēlē," par Prohorenkovu saka Skudra. "Patika viņa koncentrēšanās cīņai, atbildība, un viņš labi uztver nianses un jaunās lietas. Tomēr ne tikai viņš, bet visi jaunie, kas šodien spēlēja, deva savu ieguldījumu uzvarā."

Treneris uzsvēra, ka sportā viss ātri mainās, un arī jaunie spēlētāji pie savas iespējas tiek. Tāpat "Rīgas" spēlētāju izvēlē cilvēcisko vērtību ziņā palīdzējusi "Rīgas" pagājušā gada treneru Raimonda Vilkoita un Aleksandra Ņiživija iesaistīšanās šosezon "Dinamo" treneru korpusā.

Izlīdzinājumu mājiniekiem vairākumā savā pirmajā spēlē KHL panāca Prohorenkovs, kurš no rīdziniekiem tika uzaicināts arī uz preses konferenci.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Sākumā varbūt biju nervozs, jo tomēr pirmā spēle, bet pēc tam sapratu, ka viņi nebūt nav labāki par mani, un sāku spēlēt, kā māku," teica hokejists. "Protams, atzinība trenerim, kurš tādā atbildīgā brīdī uzticējās un laida mani laukumā vairākumā."

Par to, ka spēlēs, uzbrucējs uzzināja trešdien un nedomāja, ka kā 13.uzbrucējs vispār tiks laukumā ceturtdienas mačā. Tomēr pirmajai spēlei KHL laukumā tika aizvadīts pietiekami ilgs laiks (astoņas minūtes un 37 sekundes).

Prohorenkovs, kurš laukumā devās ar čeha Jaromira Jāgra valkāto 68.numuru, teica, ka trešajā pēc kārtas spēlē trijās dienās kājas bija pasmagas, taču spēlētājs atradis sevī spēkus.

Pēc gūtajiem vārtiem bija liels prieks.

Iespējams, ka preses konferencē tika pateikts vēl kas svarīgs, taču skaņas kvalitāte jau ne pirmo reizi Rīgas "Dinamo" preses konferencēs interneta variantā ir vāja, un šajā gadījumā treneru un spēlētāju komentāri praktiski nav saklausāmi.

Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs sestdien viesos ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Latvijas komanda ar pieciem punktiem astoņās spēlēs ir pēdējā starp 11 Rietumu zonas komandām, kamēr Baltkrievijas vienība ar 17 punktiem 11 dueļos neizmantoja iespēju izvirzīties Rietumu zonas līderpozīcijās un ieņem trešo vietu Rietumos.

Jau ziņots, ka šo maču abas komandas aizvadīja nepilnos sastāvos.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.