foto: Facebook/Daugavpils "Dinaburga"
LHF atceļ četras nākamās "Dinaburgas" OHL spēles Covid-19 dēļ
Hokejs
2020. gada 28. septembris, 22:48

LHF atceļ četras nākamās "Dinaburgas" OHL spēles Covid-19 dēļ

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar četriem Covid-19 gadījumiem "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandā Daugavpils "Dinaburga" četras nākamās vienības spēles līgā ir atceltas, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau ziņots, ka "Dinaburgas" komandā iepriekšējā nedēļā tika konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi.

Piektdien tika ziņots, ka vairākiem kluba spēlētājiem ir konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra, tāpēc uz nenoteiktu laiku tika pārcelta vienības sestdien paredzētā spēle ar "Mogo"/LSPA. Drošības nolūkos visai komandai tika veiktas Covid-19 analīzes. Pēc to rezultātiem komandai noteikta divu nedēļu karantīna.

"Pirmdien LHF valdes sēdē lēmām pārcelt četras nākamās "Dinaburgas" spēles. Tas atbilst divu nedēļu karantīnai," sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica Koziols. "Mums jāvadās no valsts un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteiktajām vadlīnijām, un, vadoties no tām, lemsim par Daugavpils vienības spēlēm pēc 10.oktobra."

Bez pārceltās sestdienas spēles savā laukumā ar "Mogo"/LSPA tiks pārceltas četras nākamās vienības spēles - savā laukumā 30.septembrī ar "Olimp"/"Venta 2002" un 3.oktobrī ar "Zemgale"/LLU, kā arī divi mači viesos - 7.oktobrī ar "Liepāju" un 10.oktobrī - ar Hokeja skolu "Rīga".

"Citās komandās pagaidām Covid-19 saslimšana nav konstatēta," piebilda LHF ģenerālsekretārs.

Jau ziņots, ka mājas karantīna noteikta arī aptuveni 35 Daugavpils Ledus sporta skolas audzēkņiem, kas aizvadītajā piektdienā kontaktējušies ar treneriem, kuriem atklāta saslimšana.

Bērniem tiks nodrošināts attālināts mācību process, kā tas noticis jau pavasarī. Audzēkņiem video formātā tik sūtītas spēļu analīzes un vispārējās fiziskās sagatavotības vingrinājumi, apliecināja Ledus sporta skolas direktore Kristīne Alžāne.

OHL turnīra tabulas vadībā ar deviņiem punktiem piecos mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", bet ar astoņiem punktiem seko "Zemgale"/LLU un "Liepāja". Ar sešiem punktiem piecās cīņās seko "Mogo"/LSPA, kamēr pa trim punktiem iekrājušas Hokeja skola "Rīga" un "Prizma"/IHS, bet Daugavpils "Dinaburga" ir bešā.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skolas "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas" komandas.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.