foto: LETA
"Riga" ar pēdējās minūtes "pendeli" izrauj uzvaru pār "Spartaku"
Futbols
2020. gada 27. septembris, 18:25

"Riga" ar pēdējās minūtes "pendeli" izrauj uzvaru pār "Spartaku"

Jauns.lv / LETA

Valsts čempione "Riga" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspējot Jūrmalas "Spartaku", iegūstot svarīgus punktus turnīra tabulā.

Ja RFS svētdien neuzvarēs "Valmieru", pieaugs Riga" pārsvars kopvērtējumā.

Jūrmalā notikušajā duelī pirmie vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad svētdienas jubilārs Vladislavs Fjodorvs atveda 11 metru soda sitienu uz rīdzinieku vārtiem. Uz "pendeles" punkta stājās "Spartaka" uzbrukuma līderis Nemanja Belakovičs, kurš bija nekļūdīgs - 51.minūtē 1:0 mājinieku labā.

Puslaika turpinājumā Jevgeņijs Ņerugals glāba "Spartaku" no vārtu zaudējuma, tomēr 75.minūtē bija spiests kapitulēt savam bijušajam komandas biedram Elvim Stuglim. Nesen uz maiņu nākušais Stuglis pēc brīvsitiena bija pārāks soda laukumā un ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:1.

Mača kompensācijas laikā neveiksmīgu spēli aizvadījušajai "Riga" komandai tomēr uzsmaidīja veiksme. Pretinieku soda laukumā tika nogāzts Herdi Prenga, kurš pieliktā laika septītajā minūtē realizēja pats savu nopelnīto "pendeli" - 2:1.

"Spartaka" komanda arī šosezon spēlē nestabili, izņemot jūliju, kad izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas. Turklāt jūrmalnieki šonedēļ piedzīvoja pamatīgu izbīli Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā tikai pagarinājumā pārspēja pirmās līgas komandu "Grobiņu".

Tikmēr "Riga" pēc zaudējuma galvaspilsētas derbijā atgriezusies uz uzvaru takas un svinējusi trīs panākumus pēc kārtas. Tiesa, čempioniem vēl svaigā atmiņā ir ceturtdien piedzīvotais pēdējo minūšu zaudējumus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kurā ar 0:1 nācās atzīt Skotijas superkluba Glāzgovas "Celtic" pārākumu.

Rīdziniekiem katra uzvaru svarīga, lai noturētu aiz sevis RFS, savukārt jūrmalniekiem katri trīs punkti ļauj cīnīties par pirmo trijnieku, kas šobrīd ir divu uzvaru attālumā. "Spartaks" pēdējās četrās spēlēs ir bez uzvarām, iepriekšējās trīs zaudējot punktus apakšgala komandām.

Pirmajā aplī ar 2:1 uzvarēja "Spartaks", bet otrajā "Riga" revanšējās un guva virsroku ar 4:2. Pēdējās pāris sezonas abu komandu spēkošanās bijušas gana rezultatīvas.

Kā ziņots, pirms tam "Ventspils" mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS, bet "Jelgava" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzveica "Daugavpili".

Šobrīd "Valmiera" savā laukumā uzņem RFS. Spēle būs vērojama portālā "Sportacentrs.com".

Pirmdien 20.kārtas noslēgumā "Liepāja" savā laukumā uzņems "Metta" komandu.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 20 spēļu kārtām ar 54 punktiem ieņem "Riga", kas par septiņiem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 30 punktiem seko "Ventspils", un ar 28 punktiem - "Spartaks". Tālāk ir 26 punktus guvusī "Liepāja", 18 punkti ir "Jelgavai", bet pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, kamēr "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.