Citi sporta veidi
2020. gada 27. septembris, 01:08

Briedis varenā 12 raundu cīņā triumfē supersērijā un kļūst par pasaules čempionu

Jauns.lv / LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junieru Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un žurnāla "The Ring" jostu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmais raunds pagāja izlūkošanā, vairāk centrā esot Dortikosam un pāris reizes piespiežot Latvijas bokseri pie virvēm.

Arī otrajā raundā aktīvāks bija kubietis, Briedim atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Ja tādi nesanāca, Latvijas bokseris gāja klinčā.

Bokseri “uzsprāga” trešā raunda vidū un beigās, vairākkārt Briedim trāpot labus sitienus.

Ceturtajā un piektajā raundā atkal turpinājās Dortikosa dominēšana ringa vidū, Briedim dodoties pretuzbrukumos.

Sestā raunda beigās Briedis teicami trāpīja aperkotu ar labo, bet turpinājums nesekoja. Pēc raunda Brieža sekundants tieši norādīja, ka nepieciešamas vairāku sitienu sērijas.

Septītajā raundā trīs labi sitieni sanāca Latvijas bokserim, bet astotajā ar vairākiem labiem sitieniem atbildēja kubietis.

Devītajā raundā labāk izskatījās Briedis, kurš ne tikai labi trāpīja, bet arī teicami izvairījās no spēcīgā Dortikosa sitiena pie vircēm.

Tieši pēc izejas no virvēm latvietis vairākkārt labi trāpīja, kamēr Dortikosam padevās vairāki sitieni korpusā.

Priekšpēdējā raundā vairākus trāpīgus sitienus izdarīja abi bokseri, iniciatīvu uzņemoties Briedim, kurš pirms tam vairāk bija punktējis pretinieku, kamēr “nokautu doktors” centās ar vienu sitienu pabeigt cīņu.

Arī pēdējā raundā aktīvāks bija Briedis, un nokautu šīs cīņas skatītāji neieraudzīja.

Tiesnešu vērtējums bija par labu Briedim: 117:111, 117:111 un 114:114.

"Viss notika kā sapnī. Fanu klātienē pietrūka, bet, cerams, ka esat apmierināti," ringā pēc cīņas teica Briedis, piebilstot, ka šis atkal ir brīdis, kad Latvijai ir doti ērgļa spārni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Saņēmis divas čempiona jostas un Muhameda Ali balvu, Latvijas bokseris ar zobiem nomēģināja Ali kausa provi, piebilstot, ka tas ir tāpat kā iekožoties olimpisko spēļu medaļā.

Sākotnēji cīņa bija plānota 21.martā Rīgā, bet pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16.maiju. Vēlāk tika atcelta arī 16.maijā plānotā cīņa, taču šonedēļ noskaidrojies, ka abi bokseri par uzvaru turnīrā cīnīsies Minhenē 26.septembrī.

Duelis notika "Plazamedia Broadcasting Center" televīzijas studijā, taču cīņu klātienē skatītāji vērot nevarēja.

IBF josta pēc Oleksandra Usika pāriešanas smagsvaros kļuva vakanta, un to WBSS pusfinālā ieguva Dortikoss, kurš nokautēja Endrū Tabiti. Savukārt "The Ring" josta pirms cīņas bija vakanta.

"The Ring" versijā šajā svara kategorijā Briedis un Dortikoss ieņem abas pirmās vietas labāko bokseru sarakstā.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta ir vakanta, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions šobrīd ir francūzis Arsens Gularmirjans.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā pirms cīņas Minhenē bija izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un bija cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss bija izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.