foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: vecāki ASV savam sešus mēnešus vecajam mazulim ezerā māca ūdensslēpošanu
Citi sporta veidi
2020. gada 26. septembris, 07:23

VIDEO: vecāki ASV savam sešus mēnešus vecajam mazulim ezerā māca ūdensslēpošanu

Jauns.lv

Amerikas Savienotajās Valstīs internetā populārs kļuvis video, kurā redzams sešus mēnešus vecs mazulis uz ūdensslēpēm.

Ar dēla Riča neticamo sniegumu vietnē "Instagram" padalījies viņa tēvs Keisijs Hamperijs. Video redzams, kā tēvs sēž laivā un uzmana mazuli, kurš ar ūdensslēpēm ķer viļņus Pauela ezerā Jūtā.

"Viņš vienkārši ir tik dzīves piepildīts. Viņš dievina ūdeni," intervijā radījumam "Good Morning America" stāsta mazuļa tēvs Keisijs. Laiva pārvietojusies ar aptuveni 8 kilometrus stundā lielu ātrumu.

Sportisko Riču laivā uzraudzījuši 10 līdz 12 cilvēki, tostarp mediķi. Lai gan video redzams, ka bērns ir kārtīgi piesprādzēts pie dēļa, turklāt viņam mugurā ir peldveste, un viņš turas pie liela roktura, sešus mēnešus vecā mazuļa izbrauciens raisījis arī sašutuma izsaukumus sociālajos tīklos.

Daži komentējuši, ka šāda vecāku rīcība ir ļoti neapdomīga un bezatbildīga, turklāt varot nodarīt kaiti, piemēram, mazuļa kājām. "Šis bērns ir pārāk mazs, lai bez uzraudzības atrastos virs ūdens. Viņam draud reālas briesmas noslīkt vai smagi sevi satraumēt," raksta kāds.

Keisijs zem video komentējis, ka Ričs neoficiāli kļuvis par jaunāko ūdensslēpotāju pasaulē.

Netrūkst arī cilvēku, kuri vecāku rīcību slavē, norādot, ka ir ļoti jauki, ka viņi iesaista bērnu šādās aktivitātēs, sniedzot viņam tik iespaidīgu piedzīvojumu.

Riča vecāki stāsta, ka mazulis apmeklē arī zīdaiņu peldēšanas nodarbības, turklāt dēlis, uz kura viņš video redzams balansējot, ir īpaši veidots un pielāgots tieši viņam. Pirms došanās virs ūdens, mazulis aktīvi trenējies turēt līdzsvaru uz dēļa arī uz sauszemes.

Keisijs esot konsultējies arī ar pediatru, kurš teicis, ka Ričs savam vecumam ir ļoti labi attīstījies, un uztraukumam neesot pamata.

View this post on Instagram

Dad game strong 💪

A post shared by Casey Humpherys (@caseyhumpherys) on