2020. gada 25. septembris, 05:00

Izdzirdot, ka glābēji pārtraukuši meklēšanas darbus, smaiļotājs ASV nolemj pārbaudīt savu intuīciju un atrod pazudušo laivotāju

Jauns.lv

Interesanta glābšanas operācija pagājušajā nedēļā notikusi ASV, kur glābēji bija jau nolaiduši rokas un pārtraukuši kāda kajakotāja meklēšanas darbus, taču kāds nejaušs vīrietis nolēma rīkoties pats un drīz vien izglāba nelaimē nonākušo.

Kad aizvadītajā svētdienā, 20. septembrī, smaiļotājs Korijs Lilijs (ASV) ieraudzīja sociālajā vietnē "Facebook" ievietoto fotogrāfiju ar tukšo kajaku, kurš peld pa Rietumviržīnijas upi, viņš nojauta, kur varētu atrasties pazudušais Sems Deiviss. Uzzinot, ka glābšanas komandas pārtraukušas meklēšanas darbus, viņš nolēma pārliecināties par savām aizdomām, ziņo televīzijas kanāls "WOAY".

Pulcējot vēl divus smaiļošanas draugus, brīvprātīgie entuziasti uzsāka meklēšanu. 

Lilijs, kurš labi pārzina šo upi, prātoja, ka Deiviss varētu būt ieslodzīts plaisā aiz ūdenskrituma, ko, iespējams, nepārbaudīja glābšanas komandas. 

"Redzot fotogrāfiju, es nojautu, kur viņš atrodas. Es pieaicināju Stīvenu Raitu un Polu Grifinu, lai dodas kopā ar mani," stāsta Lilijs, kurš brīvprātīgo meklēšanu uzsāka pēc pulksten 22.00.

Doties meklēt smaiļotāju vīrietis izlēmis tieši brīdī, kad dzirdējis, ka meklēšanas darbi tiek pārtraukti, un Deivisu nav izdevies atrast.

Kad smaiļotāji nonāca līdz plaisai, Lilija aizdomas apstiprinājušās - pazudušais atradās tieši tur.

Izsaucot vēl papildu smaiļotāju grupu, tika nolaista virve un pēc pieciem mēģinājumiem veiksmīgi izdevies vīrieti uzvilkt augšā. Viņš sagaidīts ar uzmundrinājumiem un apskāvieniem. 

Pēc astoņu stundu pavadīšanas aiz ūdenskrituma Deivisam konstatēta hipotermija (atdzišana), tomēr viņš veiksmīgi atveseļojas. 

"Kad jums ir zināšanas un prasmes, lai kaut ko izdarītu, tā ir tikai cilvēciska rīcība palīdzēt," norādījis Lilijs.