foto: AP/Scanpix
Draizaitls atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju
Draizaitls regulārajā čempionātā guva 43 vārtus un atdeva 67 rezultatīvas piespēles, kļūdams par rezultatīvāko hokejistu NHL.
Hokejs
2020. gada 22. septembris, 10:18

Draizaitls atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Edmontonas "Oilers" vācu uzbrucējs Leons Draizaitls atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, informē līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Draizaitls regulārajā čempionātā guva 43 vārtus un atdeva 67 rezultatīvas piespēles. NHL viņš bija labākais gūtajos punktos kopumā un vidēji spēlē (1,55), kā arī piespēlēs un punktos vairākumā (44).

Draizaitls ir ceturtais "Oilers" hokejists, kurš saņēmis Hārta balvu. 2016./2017.gada sezonā to ieguva Konors Makdeivids, 1989./1990.gada sezonā Marks Mesjē, bet no 1979. līdz 1987.gadam astoņas sezonas pēc kārtas - Veins Greckis.

Profesionālās hokeja žurnālistu asociācijas balsojumā Draizaitls saņēma 1309 punktus un 91 pirmo vietu. Uz balvu pretendēja arī Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Neitans Makinons, kurs saņēma 1162 punktus un 48 pirmās vietas, kā arī Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Artēmijs Panarins, kuram bija 889 punkti un 24 pirmās vietas.

Tāpat vācietis saņems Teda Lindseja trofeju kā izcilākais hokejists NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) vērtējumā.

Tikmēr Konors Helebaks no Vinpegas "Jets" saņems Vezina balvu kā līgas labākais vārtsargs. Viņš NHL bija otrais izcīnītajās uzvarās (31), pirmais "sausajās" spēlēs (6) un septītais atvairītajos metienos (92,2%). Tāpat viņam bija visvairāk atvairīto metienu (1656) un visvairāk reizes bija jātiek galā ar pretinieku raidījumiem (1796).

Piekto vietu šajā balsojumā saņēma Kolumbusas "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Pirmdien tika paziņots arī Norisa trofejas ieguvējs - līgas labākā aizsarga balvu saņems Nešvilas "Predators" kapteinis Romāns Josi. Šveicietis 69 spēlēs guva 16 vārtus un veica 49 rezultatīvas piespēles, šajos statistikas rādītājos un gūtajos punktos ieņemot otro vietu līgā.

Līgas labākā debitanta balvu jeb Kaldera trofeju saņems Kolorādo "Avalanche" aizsargs Keils Makars. 21 gadu vecais hokejists regulārajā čempionātā guva 12 vārtus un 38 reizes rezultatīvi asistēja.

NHL balvu pasniegšanas ceremonijai bija jānotiek 18.jūnijā, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ tā tika atcelta un balvas pasniegtas neklātienē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās