foto: Sintija Zandersone/LETA
Skvorcova pārstāvētā "Kuņluņ Red Star" izcīna pirmo punktu šosezon
Gunārs Skvorcovs savā otrajā spēlē Pekinas kluba rindās laukumā pavadīja neaudz vairāk par 15 minūtēm.
Hokejs
2020. gada 19. septembris, 21:29

Skvorcova pārstāvētā "Kuņluņ Red Star" izcīna pirmo punktu šosezon

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Gunāra Skvorcova pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" sestdien savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pēcspēles metienos piekāpās Ufas "Salavat Julajev", izcīnot pirmo punktu šajā sezonā.

Pekinas "Kuņluņ Red Star" savā laukumā Mitiščos ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:2) zaudēja Ufas "Salavat Julajev", taču savā septītajā sezonas mačā izcīnīja pirmo punktu.

Gunārs Skvorcovs savā otrajā spēlē Pekinas kluba rindās laukumā pavadīja 15 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un reizi pielietoja spēka paņēmienu.

Visā mačā viesi "nomētāja" Pekinas klubu ar 54 pret 24, taču uzvaru izrāva vien pēcspēles metienos, kad precīzi bija Aleksandra Kadeikina un Dmitrija Kugriševa metieni.

Otrā sestdienas mačā Maskavas CSKA savā laukumā tikai 16 reizes meta pa Magņitogorskas "Metallurg" vārtiem uz zaudēja ar 2:4 (1:0, 0:0, 1:4).

Uzvarētāji mājinieku vārtsargu traucēja 42 reizes un pēdējā ceturtdaļā guva četrus vārtus. Perioda sākumā uz viesu gūtajiem vārtiem CSKA atbildēja, vēlreiz izvirzoties vadībā, taču perioda vidū viesi triju minūšu un četru sekunžu laikā iemeta trīs "golus" un svinēja uzvaru.

Vienīgajā piektdienas cīņā Latvijas hokeja izlases trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" Ņižņekamskā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pieveica "Ņeftehimik" vienību.

Vārti un rezultatīva piespēle uzvaras vārtu  gūšanā Alekseja Jemeļina kontā.

Mājinieku vārtsargs Jevgeņijs Ivaņņikovs atvairīja 35 "avangardiešu" metienus, bet Igors Bobkovs pretējos vārtos tika galā ar 17 metieniem.

Rietumu konferencē visaugstāk no latviešu pārstāvētajiem klubiem ir Roberta Bukarta pārstāvētā "Severstaļ", kas ar septiņiem punktiem piecos mačos ieņem piekto vietu. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajam "Spartak" ir pieci punkti septiņās spēlēs un septītā vieta,  vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" - četri punkti trijās cīņās un astotā vieta, "Vitjaz" ar četriem punktiem sešās spēlēs ir devītā, bet Rīgas 'Dinamo" ar trim punktiem piecos mačos - desmitā 11 komandu konkurencē.

Austrumos par līderi ar 12 punktiem septiņās cīņās kļuvusi Omskas "Avangard", bet Pekinas klubs pēc septiņiem mačiem ar vienu punktu ieņem pēdējo 12.vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.