foto: EPA/Scanpix
Pogačars pēc uzvaras "Tour de France" 20.posmā izvirzās vadībā arī kopvērtējumā
Kopvērtējumā dzelteno līdera krekliņu tagad piemērīs Pogačars, kurš par 59 sekundēm apsteidz tautieti Rogliču.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. septembris, 20:47

Pogačars pēc uzvaras "Tour de France" 20.posmā izvirzās vadībā arī kopvērtējumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation") sestdien "Tour de France" 20.posmā - individuālajā braucienā - ierindojās 46.vietā, bet uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš apsteidza tautieti Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma") arī kopvērtējumā.

Sestdien riteņbraucējus posmā ar Lurā gaidīja 36,2 kilometrus garais posms ar atsevišķu startu.

Tajā visātrāk finiša līniju šķērsoja Pogačars, kurš līdz šim no kopvērtējuma līdera Rogliča atpalika par 57 sekundēm. Otrais posmā bija nīderlandietis Toms Dumulēns, kurš atpalika par minūti un 21 sekundi, bet trešais ar tādu pašu laiku - otra latviešu riteņbraucēja šajās sacensībās Toma Skujiņa ("Trek - Segafredo") komandasbiedrs austrālietis Ričijs Porte.

Skujiņš ieņēma 127.vietu, braucot deviņas minūtes un 40 sekundes lēnāk par uzvarētāju, bet 46.vietā ar sešu minūšu un 18 sekunžu atpalicību finišēja labākais no Latvijas riteņbraucējiem sestdien Neilands.

Kopvērtējumā dzelteno līdera krekliņu tagad piemērīs Pogačars, kurš par 59 sekundēm apsteidz tautieti Rogliču. Trešais ar trīs ar pusi minūšu atpalicību no līdera ir Porte. Savukārt līdzšinējais trešās vietas īpašnieks kolumbietis Migels Anhels Lopess ("Astana Pro") sestdien uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 17 sekundes, esot vienu vietu augstāk par Neilandu, un atkāpās uz sesto pozīciju kopvērtējumā.

Skujiņš ieņem 80.vietu ar nepilnu triju stundu un 53 minūšu atpalicību no līdera, bet Neilands līderim zaudē nepilnas četras stundas un desmit minūtes un ierindojas piecas vietas zemāk.

Arī kalna karaļa ieskaitē Pogačars tagad ir apsteidzis līdzšinējo līderi ekvadorieti Ričardu Karapasu. Skujiņš noslīdējis divas vietas zemāk un ar 24 punktiem ir 18., bet Neilands ar diviem punktiem aizņem 50.pozīciju.

Sprinteru ieskaitē, kur līderis ir īrs Sem Benets, apsteidzot sīvāko konkurentu slovāku Peteru Saganu, Skujiņam 38., bet Neilandam - 88.vieta.

Kopējā komandu ieskaitē Skujiņa vienība līderei "Movistar" zaudē vairāk nekā pusotru stundu un ieņem sesto vietu.

Svētdien notiks sacensību pēdējais posms. Tajā samērā līdzenā trasē ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu jāmēro 122 kilometri no Montlažolī līdz Parīzei.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.