foto: AFP/Scanpix
Pēdējās Covid-19 pārbaudēs nevienam no "Tour de France" sportistiem nav konstatēta saslimšana
"Tour de France" otrajā atpūtas dienā sportisti veica pēdējās Covid-19 pārbaudes.
Citi sporta veidi
2020. gada 15. septembris, 17:10

Pēdējās Covid-19 pārbaudēs nevienam no "Tour de France" sportistiem nav konstatēta saslimšana

Jauns.lv / LETA

Prestižo sacensību "Tour de France" otrajā atpūtas dienā sportisti veica pēdējās Covid-19 pārbaudes, kurās nevienam braucējam netika konstatēta saslimšana ar vīrusu.

Organizatori ziņo, ka Covid-19 testu veikuši 156 braucēji, bet visi rezultāti bijuši negatīvi, tāpēc sportisti droši var mērot ceļu līdz Parīzei, līdz kurai vēl priekšā pieci etapi.

Organizatoru kompānija ASO un arī Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) vēsta, ka sacensībās turpmāk Covid-19 testi vairs netiks veikti.

Kopumā uz 22 komandām tika izlietoti 785 Covid-19 testi. Gadījumā, ja vienā komandā saslimšana ar vīrusu tiktu noteikta vismaz diviem cilvēkiem, konkrētā vienība būtu spiesta izstāties no Francijas tūres.

Pirmajā testēšanas kārtā četrās komandās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Tāpat pozitīvs tests bija arī sacensību direktoram Kristiānam Prudhomam, kurš pēc karantīnas ievērošanas, drīkst atgriezties sacensību vietā. Tikmēr četrām komandām nebija jāizstājas no sacensībām.

Kopvērtējumā līderpozīciju ieņem slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš par 40 sekundēm apsteidz savu tautieti Tadeju Pogačaru (UAE). Tikmēr uz trešo vietu pakāpsies kolumbietis Rigovertu Urans ("Education First"), kurš līderim zaudē vienu minūti un 34 sekundes.

Toms Skujiņš un Krists Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas, ieņemdami attiecīgi 75. un 83.vietu. Kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš par četrām vietām atkāpies uz astoto pozīciju, bet Neilands ir 44.vietā. Sprinteru vērtējumā viņiem attiecīgi 29. un 99.pozīcija.

Pirmdien riteņbraucēji atpūtās, bet pēc tam būs trīs smagi kalnu posmi, kuros būs pēdējās iespējas veikt būtiskas pārmaiņas kopvērtējuma galvgalī.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.