foto: USA TODAY Sports/Scanpix
VIDEO: "Lakers" izmanto auguma pārsvaru un nonāk uzvaras attālumā no NBA Rietumu konferences fināla
Losandželosas "Lakers" aizvadītajā spēlē neatstāja "Rockets" daudz cerību uz panākumu.
Basketbols
2020. gada 11. septembris, 09:55

VIDEO: "Lakers" izmanto auguma pārsvaru un nonāk uzvaras attālumā no NBA Rietumu konferences fināla

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pusfinālā vienas uzvaras attālumā no nākamās kārtas ir Losandželosas "Lakers", kas ceturtdien sērijas ceturtajā duelī pieveica Hjūstonas "Rockets".

"Lakers" ar 110:100 (26:22, 31:19, 29:29, 24:30) uzvarēja "Rockets" un sērija panāca 3-1.

"Rockets" jau no pirmajām spēles minūtēm nespēja izrādīt pienācīgu pretestību "Lakers" komandas piedāvātajam ātrajam spēles tempam, ko sasniegt palīdzēja milzīgais pārsvars cīņā par atlēkušajām bumbām - 26:52. Losandželosas komanda grozā tuvumā guva 62 punktus, kamēr "Rockets" iekrāja 24 punktus. Tāpat "Lakers" kārtīgi apsteidza pretiniekus ātrajos uzbrukumos gūtajos punktos - 19 pret 2.

Rezultatīvākais "Lakers" rindās ar 29 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Entonijs Deiviss, kamēr Lebrons Džeimss iemeta 16 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja. Vēl 16 punktus guva arī Alekss Karuso, bet Ražons Rondo jau kārtējo reizi šajā sērijā flirtēja ar "triple-double" - 11 punkti, desmit atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

"Rockets" komandā 25 punkti Raselam Vestbrukam, kamēr Džeimss Hārdens izcēlās ar 21 punktu un desmit rezultatīvām piespēlēm. Tāpat 19 punktus iemeta arī Ēriks Gordons.

Zīmīgi, ka "Lakers" konferences finālā nav spēlējusi kopš 2009./10.gada sezonas, kad komandas vilcējspēki bija šogad helikoptera avārijā dzīvību zaudējušais Kobe Braients un titulētais spānis Po Gasols.

58 sekundes līdz spēles beigām Hārdens iemeta divus "sodiņus" un sadeldēja rezultāta starpību līdz 100:105, taču brīdi vēlāk Karuso iemeta tālmetienu un "Lakers" visai droši noslēdza spēli.

"Mums bija spēles plāns, ko arī izdevās īstenot," pēc uzvaras teica Džeimss. "Ja spēles plānu izdodas realizēt tik bieži, noteikti iznāksi kā uzvarētājs."

"Rockets" komandai jau otro spēli pēc kārtas palīdzēt nevar rezervists Danuels Hauss, jo līga patlaban veic izmeklēšanu, kas saistīta ar basketbolista iespējamiem pārkāpumiem "burbulī".

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.