foto: USA TODAY Sports/Scanpix
VIDEO: Lēners nostāv sausā un palīdz "Golden Knights" izlīdzināt rezultātu Rietumu konferences finālsērijā
Komandas biedri sveic Robinu Lēneru.
Hokejs
2020. gada 9. septembris, 09:50

VIDEO: Lēners nostāv sausā un palīdz "Golden Knights" izlīdzināt rezultātu Rietumu konferences finālsērijā

Jauns.lv / LETA

Vārtsargs Robins Lēners otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences fināla otrajā spēlē savus vārtus nosargāja neskartus, palīdzot Vegasas "Golden Knights" panākt izlīdzinājumu sērijā.

"Golden Knights" ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) uzvarēja Dalasas "Stars" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

Lēners atvairīja visus 24 metienus un aizvadīja savu otro "sauso" spēli pēc kārtas. Pēdējos septiņos mačos viņš "sausā" palicis četras reizes.

Vegasas komanda pirmos vārtus spēlē guva otrā perioda piektajā minūtē, kad "Stars" aizsardzības zonā ar vairākām lieliskām piespēlēm ripu izdevās nogādāt pie Pola Štjastnija, kurš vārtu priekšā bija palicis nepiesegts. Jau teju četras minūtes vēlāk 2:0 skaitliskajā vairākumā ar netveramu metienu panāca Viljamss Karlsons.

Tikmēr Tomāšs Noseks piecas minūtes līdz otrā perioda beigām guva vēl vienus vārtus, kas arī izrādījās pēdējie šajā duelī.

"Stars" vārtu vīrs Antons Hudobins trešā perioda sākumā iespēju vārtos deva Džeikam Otingeram, kuram tā bija debija NHL. Viņš noķēra visus piecus metienus.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs ceturtdien.

Savukārt trešdien Tampabejas "Lightning" otro reizi tiksies ar Ņujorkas "Islanders". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 vadībā ir "Lightning".

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.