foto: AFP/Scanpix
Skujiņš desmitajā "Tour de France" posmā piedzīvo kritienu un ierindojas 101.pozīcijā; Neilandam 100.vieta
Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš "Tour de France" desmitajā posmā pēc kritiena guva vairākus nobrāzumus, tomēr spēja turpināt sacensības un ierindojās 101.pozīcijā.
Citi sporta veidi
2020. gada 8. septembris, 19:33

Skujiņš desmitajā "Tour de France" posmā piedzīvo kritienu un ierindojas 101.pozīcijā; Neilandam 100.vieta

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") otrdien "Tour de France" desmitajā posmā pēc kritiena guva vairākus nobrāzumus, tomēr spēja turpināt sacensības un ierindojās 101.pozīcijā, uzvaru izcīnot īram Semam Benetam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 Pirmdien tūrē bija atpūtas diena, taču otrdien sportisti mēroja 198 kilometrus garu līdzenu distanci.

Ātrākais desmitajā posmā bija īrs Benets ("Deceuninck - Quick Step"), kurš finišēja ar laiku trīs stundas 35 minūtes un 22 sekundes. Kopā ar uzvarētāju lielajā grupā finišēja arī otrās vietas ieguvējs Keilebs Evanss no Austrālijas ("Lotto Soudal"), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās slovēnis Peters Sagans ("BORA - hansgrohe").

Benets iepriekšējos posmos finišēja otrajā un arī trešajā pozīcijā, bet otrdien izdevās gūt arī pirmo panākumu.

Kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") šo posmu noslēdza 32.vietā, finišu sasniedzot kopā ar uzvarētāju.

No Latvijas braucējiem augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation"), kurš īram zaudēja piecas minūtes un 25 sekundes, ierindojoties 100.pozīcijā. Vietu zemāk kopā ar Neilandu finišēja Skujiņš.

Pagalam neveiksmīgs desmitais posms izvērtās astotā etapa otrās vietas ieguvējam Skujiņam, kurš aptuveni 80 kilometrus pirms finiša iekļuva avārijā un pamatīgi nobrāza ķermeni. Sacensību video translācijā bija redzams, ka latvietis nobrāzis kreiso plecu, kā arī apakšdelmu. Asins pleķi bija redzami arī iegurņa apvidū un uz ceļgaliem.

Aptuveni 17 kilometrus līdz finišam sportisti iebrauca apdzīvotā vietā Larošelā, kur uz vienas no ielām pa vidu atradās "saliņa". Tā bija atbildīga par vācieša Jonasa Koha (CCC) kritienu, kā arī viena no līdera Žiljēna Alafilipa ("Deceuninck - Quick Step") velosipēda ķibelēm.

Dažus kilometrus tālāk no izstieptā peletona aizbēgt centās šveicietis Stefans Kungs ("Groupama - FDJ"), taču viņš nespēja noturēt augsto tempu un tika panākts. Nepilnus astoņus kilometrus līdz finišam kopvērtējuma līderis no Slovēnijas Rogličs veica atrāvienu, bet "Sunweb" komanda dažus simtus metrus pirms finiša nedaudz bloķēja savus sekotājus, liedzot slovēnim izcīnīt uzvaru.

Šo taktiku savā labā izmantoja īrs Benets, kurš finiša spurtā apsteidza austrālieti Evansu.

Kopvērtējuma vadībā aizvien ir Rogličs, kurš par 21 sekundi apsteidz kolumbieti Eganu Bernalu ("Ineos Grenadiers"). Vēl septiņas sekundes lēnāks ir francūzis Gijoms Martēns ("Cofidis, Solutions Crédits"). Skujiņš kopvērtējumā atkāpies par vietu un ierindojas 45.pozīcijā, līderim zaudējot nepilnas 54 minūtes. Neilands no slovēņa atpaliek par teju stundu un 40 minūtēm, ieņemot 84.vietu.

Sprinteru ieskaitē Skujiņš ar 47 punktiem atrodams 22.pozīcijā, bet Neilandam izdevies iekrāt desmit punktus, kas ļauj aizņemt 78.vietu.

Kalna karaļa ieskaitē Skujiņš ar 24 punktiem saglabājis piekto vietu, kamēr Neilands ar diviem ir 28.pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Komandu kopējā ieskaitē Skujiņa pārstāvētā vienība līderei "Movistar" zaudē nepilnas piecas ar pusi minūtes.

Trešdien sportistiem nāksies mērot 167,5 kilometrus garu distanci, kurā iekļauts viens ceturtās kategorijas kāpums, bet lielākā daļa distances ir samērā līdzena.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.