foto: AFP/Scanpix
Dža Morants atzīts par NBA sezonas labāko debitantu
Dža Morants aizvadīja lielisku debijas sezonu NBA.
Basketbols
2020. gada 4. septembris, 15:21

Dža Morants atzīts par NBA sezonas labāko debitantu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Memfisas "Grizzlies" spēlētājs Dža Morants par sniegumu šajā sezonā izpelnījies līgas labākā debitanta titulu.

Par līgas labāko debitantu balsoja 100 NBA žurnālisti un pārraižu speciālisti. Morants balsojumā saņēma 99 no 100 pirmajām vietām, pārliecinoši uzvarot līgas labākā debitanta balsojumā.

No "Grizzlies" spēlētājiem pēdējo reizi šo titulu 2002.gadā ieguva Po Gasols.

Atlikušo vienu pirmo vietu balsojumā saņēma pagājušā gada drafta pirmais numurs no Ņuorleānas "Pelicans" Zaions Viljamsons.

Balsojumā par līgas labāko spēlētāju pirmā vieta bija piecu punktu vērtē, otrā - trīs punktu, bet par trešo pozīciju tika piešķirts viens punkts. Morants kopumā iekrāja 498 punktus.

Otrajā vietā ar 204 punktiem bija Miami "Heat" spēlētājs Kendriks Nans, bet Viljamsonam trešā pozīcija ar 140 punktiem.

Šajā balsojumā vērtēts tika basketbolistu sniegums līdz 11.martam, kad sezonu uz vairākiem mēnešiem nācās apturēt Covid-19 straujās izplatības dēļ.

Izsēšanas spēles, kas no 30.jūlija līdz 14.augustam Orlando tika aizvadītas, lai noteiktu galējo vietu sadalījumu pirms "play-off", šajā balsojumā netika ņemtas vērā.

Morants līdz 11.martam vidēji spēlē izcēlās ar 16,6 gūtiem punktiem un 6,9 rezultatīvām piespēlēm.

59 spēlēs basketbolists grozam uzbruka ar 49,1% precizitāti. Šajā laika sprīdī viņš bija tikai viens no trim NBA basketbolistiem, kuram vidēji spēlē izdevies gūt 17 punktus, sešas reizes rezultatīvi piespēlēt, kā arī metienus izpildīt ar 49% precizitāti. Atlikušie divi bija Lebrons Džeimss un Nikola Jokičs.

Sezonas laikā Morants 11 reizes iekrāja "double-double", bet 9.februāra spēlē pret Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" izcēlās ar "triple-double" - 27 punkti, desmit atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka statistikas ailē - ceturtajā ceturtdaļā gūtie punkti - Morants visā līgā ieņēma devīto vietu.