foto: ekrānuzņēmums no video
Kārlis Čukste noslēdzis līgumu ar "Sharks" fārmklubu
Latvijas hokeja izlases kandidāts Kārlis Čukste.
Hokejs
2020. gada 29. augusts, 16:29

Kārlis Čukste noslēdzis līgumu ar "Sharks" fārmklubu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja aizsargs Kārlis Čukste parakstījis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Sanhosē "Sharks" fārmklubu "Barracuda", ziņo portāls "Sportacentrs.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī par Čukstes noslēgto līgumu vēl neziņo nedz Amerikas hokeja līga (AHL), nedz šajā turnīrā spēlējošā Sanhosē "Barracuda", portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka Čukste parakstījis savu pirmo profesionāļa līgumu.

"Sharks" komanda pirms pieciem gadiem Čuksti draftēja piektajā kārtā ar kopējo 130.numuru, taču augustā nepiedāvāja aizsargam sākuma līmeņa līgumu. Tas nozīmē, ka turpmāk aizsargu var nolīgt jebkura NHL komanda.

Iepriekšējās četras sezonas spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) vienībā Kvinipiakas Universitāte.

Pagājušajā sezonā aizsargs 34 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, bet vēl gadu iepriekš viņš aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu - 2+18. Savā pēdējā sezonā NCAA viņš Kvinipekas komandā nesāja kapteiņa asistenta uzšuvi.

Zīmīgi, ka "Barracuda" komandā iepriekš spēlējuši arī Ņikita Jevpalovs un Rūdolfs Balcers, kuru 2015.gadā "Sharks" izvēlējās ar kopējo 142.numuru, taču vēlāk uzbrucēju aizmainīja uz Otavas "Senators".

Karjeras laikā Čukste pārstāvējis U-18 un arī U-20 izlasi, kā arī aizvadījis vairākus treniņus kopā ar "lielo" izlasi.

Portāls ziņo, ka augusta sākumā Čukste arī bija redzams Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treniņnometnē.

Plānots, ka AHL jaunā sezona sāksies 4.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās