foto: AFP/Scanpix
VIDEO: "Heat" uzvar "Pacers" arī ceturtajā "play-off" spēlē; "Thunder" izlīdzina sēriju pret "Rockets"
Divi no Maiami "Heat" līderiem Džimijs Batlers (pa kreisi) un Gorans Dragičs.
Basketbols
2020. gada 25. augusts, 13:21

VIDEO: "Heat" uzvar "Pacers" arī ceturtajā "play-off" spēlē; "Thunder" izlīdzina sēriju pret "Rockets"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Miami "Heat" pirmdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā svinēja jau ceturto panākumu pret Indiānas "Pacers", kā rezultātā izdevās sasniegt "play-off" otro kārtu.

"Heat" ar 99:87 (21:22, 27:20, 22:20, 29:25) uzvarēja "Pacers" un sērijā bija pārāka ar 4-0.

Miami komanda iepriekš izslēgšanas spēļu otrajā kārtā spēlēja 2016.gadā. Paredzams, ka "Heat" nākamajā kārtā tiksies ar Milvoki "Bucks", kas sērijā līdz četrām uzvarām pret Orlando "Magic" ir vadībā ar 3-1.

23 punktus un piecas atlēkušās bumbas uzvarētāju labā iekrāja Gorans Dragičs, bet Bams Adebajo pievienoja 14 punktus un 19 bumbas zem groziem. Vēl 16 punktus guva arī Tailers Hero, kurš arī nopelnīja piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Otrā laukuma pusē rezultatīvākais ar 25 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, piecām piespēlēm un tikpat pārtvertām bumbām bija Viktors Oladipo. 22 punkti un 14 bumbas zem groziem Mailsam Tērneram, bet 21 punkts un piecas atlēkušās bumbas Entonijam Vorenam junioram.

Spēli ar pārtraukumiem aizvadīja viens no "Heat" līderiem Džimijs Batlers, kurš pirmās ceturtdaļas sestajā minūtē guva pleca traumu, kā rezultātā bija spiests doties uz ģērbtuvēm. Basketbolists kopumā nospēlēja nedaudz vairāk par 23 minūtēm un guva sešus punktus.

Citā spēlē Losandželosas "Lakers" ar 135:115 (43:25, 37:26, 32:36, 23:28) uzvarēja Portlendas "Trail Blazers". "Lakers" sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-1.

Šī spēle tika veltīta šogad helikoptera avārijā dzīvību zaudējušajai "Lakers" leģendai Kobem Braientam un viņa meitai Džannai. Pagājušajā svētdienā Braientam būtu apritējuši 42 gadi.

Lebrons Džeimss "Lakers" komandā izcēlās ar 30 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Pa 18 punktiem pievienoja Kails Kuzma un Entonijs Deiviss, bet ar 14 punktiem izcēlās Denijs Grīns.

Portlendas vienībā 20 punkti un 13 atlēkušās bumbas Jusufam Nurkičam, 18 punkti Kristiānam Džeimsam Makolumam, bet veterāns Karmelo Entonijs iekrāja 16 punktus.

"Trail Blazers" līderis Damjans Lilards līdz trešajai ceturtdaļai paspēja gūt 11 punktus, bet vēlāk spēli pameta labā ceļgala traumas dēļ. Jau iepriekš basketbolists ārstēja izsistu pirkstu.

Vienība ziņo, ka Lilards otrdien veiks magnētisko rezonansi cietušajai ceļa locītavai.

Tikmēr sērijā neizšķirtu 2-2 panāca Oklahomasitijas "Thunder", kas ar 117:114 (35:37, 25:23, 32:33, 25:21) pieveica Hjūstonas "Rockets".

"Thunder" spēja atspēlēt 15 punktu deficītu un izcīnīja otro panākumu pēc kārtas.

Deniss Šrēders uzvarētāju labā izcēlās ar 30 punktiem, par četriem mazāk guva veterāns Kriss Pols, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti un 12 bumbas zem groziem Šejam Džildžesam Aleksandram.

"Rockets" vienībā 32 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles Džeimsam Hārdenam, 23 punkti Ērikam Gordonam, bet vēl 21 punktu pievienoja Daanuels Hauss juniors, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Gūtās traumas dēļ "Rockets" jau labu laiku nevar palīdzēt Rasels Vestbruks.

Tikmēr Jannis Adetokunbo "Bucks" un Nikola Vučevičs "Magic" rindās pirmdien sakrāja pa 31 punktam NBA izslēgšanas spēlē, kurā Milvoki "Bucks" pārspēja Orlando "Magic", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

"Bucks" uzvarēja ar rezultātu 121:106 (22:18, 36:34, 26:29, 37:25), Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Naktī uz trešdienu piektā izslēgšanas spēle pret Losandželosas "Clippers" paredzēta Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks". Pēc četrām aizvadītām spēlēm rezultāts sērijā ir neizšķirts 2-2.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" jau var gatavoties nākamajai sezonai pēc zaudējuma sērijā ar 0-4 pret čempioni Toronto "Raptors".

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.