foto: Zumapress/Scanpix
Aļona Ostapenko atsauc dalību no prestižā "US Open" turnīra
Aļona Ostapenko nolēmusi nedoties uz ASV.
Citi sporta veidi
2020. gada 25. augusts, 10:15

Aļona Ostapenko atsauc dalību no prestižā "US Open" turnīra

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko tomēr nolēmusi nepiedalīties prestižajās "US Open" sacensībās, tāpēc atsaukusi dalību no turnīra, vēsta organizatori.

Jau jūlija vidū Ostapenko pauda bažas par dalību "US Open". Lai arī turnīra rīkotāji savā sākotnējā sarakstā bija iekļāvuši arī Ostapenko vārdu, sportistes menedžeris Edgars Buļs pagājušajā nedēļā sarunā ar LETA norādīja, ka Latvijas pirmā rakete aizvien atrodas dzimtenē un lēmumu par dalību "US Open" pieņems īsi pirms sacensību sākuma.

Otrdien noskaidrojies, ka Ostapenko tomēr nepiedalīsies ASV atklātajā čempionātā. Iepriekš par šādai idejai par labu nosvērās arī spāniete Karla Svaresa Navarro.

Šo sportistu vietas ieņems japāniete Kurumi Nara un Vitnija Osuigve no ASV. Savukārt 16 gadus vecā Keitrina Skota saņems īpašo ielūgumu, kas iepriekš bija nodots Osuigves rokās.

ASV atklātajā čempionātā Latviju dāmu konkurencē pārstāvēs Anastasija Sevastova.

Zināms, ka Ostapenko sezonas plānos ietilpst dalība Romas, Strasbūras un "Roland Garros" turnīros.

"US Open" norisināsies no 31.augusta līdz 7.septembrim. Romas "Premier 5" turnīrs sāksies nedēļu vēlāk, pēc tam nākamajā nedēļā būs Strasbūras "International" sacensības, bet 28.septembrī paredzēts Francijas atklātā čempionāta sākums.

2017.gada "French Open" uzvarētāja Ostapenko šosezon WTA tūrē kortā devusies sešās spēlēs, kurās izcīnījusi trīs uzvaras. Pēc sezonas atsākšanās viņa vēl nav devusies kortā oficiālajos mačos.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova atgriezusies WTA tūrē un  īsi pirms "US Open" cieta divas neveiksmes Ņujorkas "Premier 5" turnīrā. Pa zaudējumam piedzīvots vienspēlē un dubultspēlē.