foto: Edijs Pālens/LETA
Jana Duļevska aizsūta Kasparu Kambalu uz Rugājiem: noskaidrota Latvijas kausa basketbolā izspēles kārtība
Sporta žurnālists Reinis Ošenieks un pasākumu vadītāja Jana Duļevska piedalās Latvijas basketbola kausa izcīņas izlozē tirdzniecības centra "Akropole" restorānā "O’learys".
Basketbols
2020. gada 20. augusts, 14:28

Jana Duļevska aizsūta Kasparu Kambalu uz Rugājiem: noskaidrota Latvijas kausa basketbolā izspēles kārtība

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" Latvijas kausa pusfinālā no Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandām pretī varētu stāties "Latvijas Universitātes" vienība, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā, kas atsākas pēc 26 gadu pārtraukuma, piedalīsies 23 komandas no četrām Latvijas līgām. Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, komandas pirms izlozes sadalītas vairākos grozos un cīņā par kausu iesaistīsies dažādās stadijās.

Izlozi un visu pasākumu vadīja LTV žurnālists Reinis Ošenieks un TV dīva Jana Duļevska, kura vilka no trauka bumbiņas, nosakot, kam ar ko būs jāspēkojas attiecīgajā sacensību fāzē.

Latvijas kausa basketbolā izloze

Turnīrā, kas atsākas pēc 26 gadu pārtraukuma, piedalīsies 23 komandas no četrām Latvijas līgām. Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, ...

gallery icon
19

Jau izlozes pirmajā kārtā bija intriga par to, kura no Austrumu zonas komandām pretī dabūs Maksibasketbola 40+ grupas čempioni "Garkalnes runči" ar Kasparu Kambalu un citām Latvijas basketbola personībām sastāvā. Izloze lēma, ka ar "Garkalnes runčiem" pirmajā kārtā tiksies Rugāju SC basketbolisti, bet otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja cīnīsies ar "Gulbenes bukiem". Šajā zarā trešajā kārtā no LBL komandām tika ielozēta "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Vēl pirmās kārtas cīņās būs "Krāslava"/Sporta skola - "Cēsis"/Cēsu Sporta skola, "Liepāja"/LSSS - Iecavas "Dartija" un BJBS "Rīga" - "Tukums"/TSS.

Izlozē jau ieskicējās pirmie potenciāli ceturtās kārtas dueļi starp LBL komandām, ja tās trešajā kārtā pārspēs savus pretiniekus no zemākajām līgām. Ceturtajā kārtā iespējama "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" tikšanās ar "Ogri", kā arī Kurzemes derbijs starp "Ventspils" un "Liepājas" komandām.

LU veiksmīgi pārvarot trešo kārtu, ceturtajā varētu pretī stāties viena no LBL otrās divīzijas spēcīgākajām komandām "Jēkabpils". 

Latvijas čempionvienība un FIBA Čempionu līgas dalībniece "VEF Rīga" cīņā par Latvijas kausu iesaistīsies no pusfināla. Rīdzinieki tika ielozēti zarā, kur favorītes uz pusfināla sasniegšanu ir LU un "Jēkabpils" komandas.

Pēdējo reizi Latvijas kauss tika izcīnīts 1994.gadā, kad triumfēja Armanda Krauliņa trenētā SWH/"Brocēni" komanda. Krauliņš trešdienas izlozē pauda gandarījumu, ka Latvijā atgriezusies kausa izcīņā.

"Tas ir svarīgs notikums Latvijas basketbolā. Kauss ir jāspēlē un jāizcīna, tās ir papildu spēles gan basketbolistiem, gan skatītājiem," atzīmēja Krauliņš.

Kausa izcīņa tiks izspēlēta pēc izslēgšanas turnīra sistēmas, komandām katrā kārtā līdz pusfinālam (ieskaitot) sacenšoties divu spēļu sērijās. Kausa ieguvējus paredzēts noskaidrot finālspēlē 13.februārī. Finālspēles vieta tiks izraudzīta konkursa kārtībā.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā apspēlējot "Bonusu".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās