foto: AFP/Scanpix
IIHF: bez politiskās situācijas Baltkrievijā vēl ir arī koronavīrusa pandēmijas draudi
Baltkrievijas hokeja izlases spēlētāji.
Hokejs
2020. gada 17. augusts, 22:56

IIHF: bez politiskās situācijas Baltkrievijā vēl ir arī koronavīrusa pandēmijas draudi

Jauns.lv / LETA

Gaidot situācijas tālāku attīstību Latvijā un Baltkrievijā, Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) par savu prioritāti joprojām uzskata 2021.gadā Latvijā un Baltkrievijā plānotā pasaules čempionāta hokejā aizvadīšanu, norādot arī, ka vēl viens nozīmīgs faktors bez politiskās situācijas Baltkrievijā, kas var liegt aizvadīt čempionātu abās valstīs kopā, ir Covid-19 pandēmija, pirmdien IIHF preses dienesta teikto citē Krievijas ziņu aģentūra TASS.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

IIHF atzīmē, ka līdztekus politiskajai situācijai Baltkrievijā koronavīrusa pandēmija ir vēl viens faktors, kas varētu ietekmēt abu valstu spējas rīkot Pasaules čempionātu.

"IIHF turpinās strādāt ar turnīra saimniekiem un darīs visu, lai saglabātu spēlētāju, skatītāju un amatpersonu veselību un drošību," TASS citē IIHF preses dienestu.

"IIHF padome atkārtoti tiksies septembra vidū, lai pārrunātu pašreizējo situāciju un informētu par visiem turnīra statusa atjauninājumiem," ziņo preses dienests.

"IIHF saprot Latvijas valdības paustās bažas. IIHF galvenais mērķis joprojām ir 2021.gada pasaules čempionāta rīkošana Minskā un Rīgā, kā nolēmusi IIHF padome un nacionālās asociācijas - IIHF locekles - ikgadējā kongresā 2017.gadā," teikts ziņojumā. "Mēs gaidām turpmākus Latvijas valdības paziņojumus."

IIHF norāda, ka nav grafika, kad jāpieņem lēmums par 2021.gada pasaules čempionātu. "Mēs turpināsim darbu ar organizācijas komitejām Minskā un Rīgā un uzturēsim ciešus kontaktus ar attiecīgajām iesaistītajām personām abās valstīs," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc valdības ārkārtas sēdes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pastāstīja par nodomu sākt sarunas ar IIHF par 2021.gadā Baltkrievijā plānoto pasaules hokeja čempionāta spēļu rīkošanu citā valstī.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauda, ka primārais uzdevums ir sākt sarunas ar IIHF, un to veiks Izglītības un zinātnes ministrija. Viņš piebilda, ka, saglabājoties pašreizējai situācijai, Latvija iestāsies par čempionāta pārcelšanu no Baltkrievijas uz kādu citu valsti.

IIHF pagaidām neplāno pārcelt 2021.gada pasaules čempionātu uz citu norises vietu un nevēlas veikt nekādus politiskus paziņojumus.

“Baltkrievijā situācija mainās ļoti strauji, tomēr, lai cik tas neliktos dīvaini, mēs turpinām darbu, un arī Baltkrievijas puse turpina darbu, gatavojoties čempionāta norisei," tikmēr ieplānoto darbu turpina Latvijas organizācijas komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Saskaņā ar oficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas drošības dienestiem vardarbīgi apspiežot protestus pret pārkāpumiem vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā aizturēti gandrīz 7000 cilvēku, un simtiem ievainoti. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

2021.gada pasaules čempionātu, kas notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam, rīko Minska kopā ar Rīgu, 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspējot Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.