foto: AFP/Scanpix
Merzļikins pavelk uz zoba vēsturisku spēli aizvadījušo konkurentu Korpisalo
Elvis Merzļikins veldzējas ar ūdeni.
Sporta zvaigznes
2020. gada 12. augusts, 09:51

Merzļikins pavelk uz zoba vēsturisku spēli aizvadījušo konkurentu Korpisalo

Jauns.lv

Jauns.lv jau ziņoja, ka latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien ar zaudējumu sāka Stenlija kausa izcīņu, kamēr viņu komandas biedrs Jonass Korpisalo ar atvairītiem 85 metieniem laboja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu.

"Blue Jackets" Toronto notiekošā turnīra spēlē ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) piektajā pagarinājumā atzina Tampabejas "Lightning", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Uzvaras vārtus pēc nospēlētām 150 minūtēm un 27 sekundēm guva Breidens Points, kurš pielika punktu vēsturē ceturtajai ilgākajai NHL spēlei.

Korpisalo atvairītie 85 metieni ir jauns NHL rekords starp vārtsargiem, kuri līgā debitējuši 1955./1956.gada sezonā un vēlāk. Iepriekšējais rekords piederēja Kvebekas "Nordiques" vārtsargam Ronam Tagnatam, kurš 1991.gada 21.marta spēlē ar Bostonas "Bruins" atvairīja 70 metienus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Jonass Korpisalo pēc sāpīgā zaudējuma.

Elvis Merzļikins sociālajos tīklos jau paguvis pajokoties par sava komandas biedra neprātīgo slodzi pagājušās nakts spēlē. Zināms, ka šādas garas un fiziski smagas spēles liek sportistiem patērēt daudz ķermeņa rezerves, tostarp ūdeni. Nereti šādās situācijās dehidratācija noved pie savainojumiem vai nopietnām veselības problēmām, tad nu latvietis jokojot paziņoja, ka ir gatavs palīdzēt savam somu kolēģim un nogādāta uz viņa viesnīcas numuriņu paletes ar dzeramo ūdeni. Lai tikai Korpi pasaka numuriņu, kurā dzīvo.

Uzvarētājiem 61 metienu atvairīja Andrejs Vasiļevskis, kurš uzrādīja sesto visu laiku labāko rezultātu.

Abas komandas kopumā izpildīja 151 metienu, kas arī ir jauns NHL rekords. Tāpat rekordu laboja arī "Blue Jackets" aizsargs Sets Džounss, kurš uz ledus pavadīja 65 minūtes un sešas sekundes.

Kivlenieks šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet Merzļikins dziedē savainojumu un viņa atgriešanās laiks šobrīd nav zināms.