foto: USA TODAY Sports/Scanpix
“Es domāju, ka šī prakse ir dzīves iespēja, bet dabūju to, ka Davids Vilja mani apgrābsta”
Spāņu futbola zvaigzne Davids Vilja ir Pasaules kausa ieguvējs (2010. gadā) un Eiropas čempions (2008. gadā). Viņš ar 59 precīziem sitieniem Spānijas izlases rindās ir visu laiku labākais vārtu guvējs, bet deviņi vārtu guvumi Pasaules kausa finālturnīros arī ir līdz šim nepārspēts rādītājs.
Sporta zvaigznes
2020. gada 23. jūlijs, 13:18

“Es domāju, ka šī prakse ir dzīves iespēja, bet dabūju to, ka Davids Vilja mani apgrābsta”

Jauns.lv

ASV sacelta pamatīga ažiotāža pēc kādas sievietes ierakstiem sociālajā tīklā “Twitter”. Viņa apgalvo, ka spāņu futbola zvaigzne Davids Vilja viņu seksuāli aizskāris, turklāt tas noticis teju katru dienu.

Meitene stāsta, ka bijusi sajūsmā par iespēju nokļūt praksē ASV Augstākās futbola līgas (MLS) vienā no slavenākajām komandām FC “New York City”, kurā tolaik spēlēja spāņu futbola zvaigzne Davids Vilja. Viņas augstās cerības par iespējamo milzu soli nākotnes vārdā un pārvērtās par murgu, jo Vilja viņu esot seksuāli aizskāris teju katru dienu.

“Es domāju, ka šī prakse ir mana dzīves iespēja, bet es dabūju to, ka Davids Vilja mani apgrābsta vai aizskar ar vārdiem teju katru dienu. Es domāju, ka viņš nemaz nezina, kā mani sauc.”

Meitene piebilst, ka komandas vadībā par šādu seksuālo varmācību vien uzjautrinājušies un uztvēruši kā bezgala asprātīgu joku.

Sieviete arī stāsta, ka viņai darbā tika pārmesta slikta attieksme - kā gan citādāk, ja viņa zinājusi, kāda vardarbība katru dienu būs jāpārcieš.

Savos ierakstos meitene atklāja, ka šī sāpīgā pieredze viņu nebeidz vajāt, jo Davids Vilja pat kādu reizi devies uz viņas augstskolu kā vieslektors.

Iemeslu, kāpēc viņa runā par to vien tagad (Vilja Ņujorkas klubā nespēlē jau kopš 2018. gada), ir tas, ka grūti publiskā telpā spēkoties ar tik mīlētu un slavenu cilvēku, kāds ir spāņu futbola superzvaigzne.

foto: Twitter.com @ItsmeskylerB
Pēc sociālo tīklu ierakstiem noprotams, ka Skailera B. FC “New York City” darbojusies kā fizioterapeite.

Viņa apgalvo, ka notikušajam netrūkst liecinieku Ņujorkas komandā, bet viņa neesot droša, ka cilvēki vēlēsies atklāt šādas problēmas tik slavenā organizācijā.

Sieviete, kura tviterī sevi dēvē par Skaileru B (“Skaylar B”) atklāj, ka šī rūgtā pieredze viņu izmācījusi tam, ka vēlas būt no profesionālā sporta, cik vien iespējams tālu, jo tas viņu biedējot. Taisnības labad gan jāmin, ka viņa nedaudz nonāk pretrunās ar sevi, jo viņa savā profilā norāda, ka ir atkarīga no basketbola un atbalsta Losandželosas “Clippers” un Ņujorkas “Knicks” komandas.

Tāpat pēc viņas sociālo tīklu ierakstiem redzams, ka viņa turpinājusi darbu klubā ne vien kamēr tur bijis Vilja, bet arī pēc tam. Savukārt atklāsme par nevēlēšanos būt pat tuvumā profesionālajam sportam nākusi vien krietni vēlāk.

Grūti spriest, cik patiesi ir sievietes apgalvojumi, tomēr viņa jau savākusi pamatīgu skaitu savu atbalstītāju, tostarp medijos strādājošos, kas neslēpj, ka pēc šī visa diametrāli mainījuši domas par slaveno spāņu sportistu. Arī klubs oficiāli paziņojis, ka nepieļaus savu pārstāvju nekāda veida vardarbību un šos paziņojumus uztver ļoti nopietni, tāpēc sākta izmeklēšana.

Šobrīd 38 gadus vecais Vilja vēl nav beidzis sportista karjeru un pēdējo sezonu aizvadījis Kobes "Vissel" vienībā Japānā, gūstot 13 vārtus 28 spēlēs. Ņujorkas klubā viņš spēlēja no 2015. līdz 2018. gadam, kad 117 mačos guva 77 vārtus.