foto: ZZK Cēsis
MTB riteņbraucējam Blūmam spēcīgā konkurencē ceturtā vietā Šveices kausa posmā
Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. jūlijs, 23:59

MTB riteņbraucējam Blūmam spēcīgā konkurencē ceturtā vietā Šveices kausa posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien izcīnīja augsto ceturto vietu Loikerbādā notikušā Šveices kausa pirmajā posmā.

Uzvaras laurus plūca olimpisko spēļu visu trīs kalumu medaļu īpašnieks, vienpadsmitkārtējais pasaules čempions Nīno Šurters, kurš astoņus apļus veica vienā stundā 32 minūtēs un 33 sekundēs.

Nepilnas 18 sekundes viņam zaudēja Matīass Flikīgers, kurš ir divkārtējs pasaules čempions, bet minūti un desmit sekundes atpalika francūzis Žordans Sarru.

"CST PostNL Bafang" komandas riteņbraucējs Blūms uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 15 sekundes, bet no goda pjedestāla viņu šķīra piecas sekundes. Aiz cēsnieka palika vairāki spēcīgi riteņbraucēji, tajā skaitā pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki, kā arī olimpisko spēļu dalībnieki.

Uz starta izgāja 96 kalnu riteņbraucēji.

Pēc nedēļas notiks posms Grēnihenā, bet vēl mēnesi vēlāk - Gštādē.

UCI Pasaules kausa sezona varētu sākties no 29.septembra līdz 4.oktobrim, kad notiktu divi mači Novemesto, Čehijā (XCO), 15.-18.oktobrī kalnu riteņbraucēji divreiz cīnītos Mariborā, Slovēnijā (DHI), bet no 29.oktobra līdz 1.novembrim būtu vēl divas sacensības Lozanā, Portugālē (DHI).

Tikmēr pasaules čempionātam no 25. līdz 28.jūnijam bija jānotiek Albštatē, Vācijā, taču maijā tas tika atcelts. UCI lēma, ka čempionāts no 5. līdz 11.oktobrim notiks Austrijas pilsētā Leogangā, kur jau bija iecerētas pasaules meistarsacīkstes nobraucienā.

No sezonas kalendāra iepriekš tika svītroti mači Horvātijā, Lielbritānijā, Andorā, Kanādā, Itālijā, Šveicē un Francijā.