foto: Edijs Pālens/LETA
Vienotās līgas basketbola čempionāts sāksies 20.septembrī
2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot.
Basketbols
2020. gada 14. jūlijs, 23:49

Vienotās līgas basketbola čempionāts sāksies 20.septembrī

Jauns.lv / LETA

Vienotās līgas padome otrdien apstiprināja līgas 2020./2021.gada sezonas sākumu ar 13 klubu līdzdalību 20.septembrī, otrdien tiek ziņots līgas tīmekļa vietnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienotās līgas padomes sanāksme otrdien tiešsaistē notika ziņu aģentūras TASS preses centrā. Tajā piedalījās līgas vadība, 13 klubu pārstāvji un pārstāvēto valstu federāciju pārstāvji.

Vienotā līga otrdien kļuva par pirmo sporta līgu Krievijā, kas tiešsaistes konferences režīmā kopā ar padomes locekļiem apstiprināja 2020./2021.gada čempionāta dalībnieku sastāvu, formātu un noteikumus.

Vienotajā līgā jaunajā sezonā spēlēs 13 klubi: Saratovas "Avtodor" (Krievija), Nursultanas "Astana" (Kazahstāna), Krasnojarskas "Jeņisej" (Krievija), Zelonas Guras "Stelmet Enea" (Polija), Santpēterburgas "Zeņit" (Krievija), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija), Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" (Krievija), "Ņižņij Novgorod" (Krievija), Permas "Parma" (Krievija), Kazaņas UniCS (Krievija), "Himki" (Krievija), Minskas "Cmoki" (Baltkrievija), Maskavas CSKA (Krievija).

Regulārajā sezonā, kas sāksies 20.septembrī, tiks noteiktas astoņas labākās līgas komandas. Čempions tiks noteikts izslēgšanas spēļu sērijā līdz trim uzvarām.

Līgas padomē Apvienotās līgas prezidenta amatā atkārtoti tika ievēlēts Sergejs Kuščenko un līgas ģenerāldirektora amatā - Ilona Korstina.

Latvijas pārstāvji šobrīd ir "Stelmet Enea" (Jānis Bērziņš), "Kalev"/"Cramo" (treneri - Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs), "Parma" (Mareks Mejeris), "Himki" (Dairis Bertāns un Jānis Timma), "Cmoki" (Klāvs Čavars, Toms Leimanis, un treneris Edmunds Valeiko) un CSKA (Jānis Strēlnieks) komandās.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot.

Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā ar 18 uzvarām 19 mačos bija Timmas un Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ar 15 panākumiem 19 dueļos ieņēma Strēlnieks un Maskavas CSKA.

"Kalev"/"Cramo" pirms turnīra pārtraukšanas ar astoņām uzvarām 20 spēlēs ieņēma piekto vietu, Mejera pārstāvētā "Parma" ar astoņiem panākumiem 18 cīņās bija astotā, bet 12.vietā ar bilanci 4-15 finišēja "Cmoki".

Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalījās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās